TÜBİTAK Yarışmasında Dereceye Giren Ortaokul Öğrencileri Ödüllerini Aldı

TÜBİTAK Yarışmasında Dereceye Giren Ortaokul Öğrencileri Ödüllerini Aldı
Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen “TÜBİTAK 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması” ödül töreni düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen ödül törenine; Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Apalak, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ulusoy, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan’ın yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Ünalan, “Yarışmamız daha önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tertip edilen bir yarışmaydı. Fakat bu yıl ilk defa TÜBİTAK koordinatörlüğünde 11.’si düzenlendi. TÜBİTAK tarafından ilk defa düzenlendiği için bu yarışmada bir takım değişiklikler yapıldı. Bundan sonra her sene daha da geliştirerek ve değiştirerek yarışmayı devam ettireceğiz” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak ise konuşmasında, öğrencilerin bu tür yarışmalar için daha çok desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Apalak, “Gençlerin kendilerini ispat edeceği, özgüven kazanacağı etkinliklere katılmalarını sağlayan ve onlara destek veren bütün hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda üniversite olarak bu etkinliğe ev sahipliğe yapmaktan mutluluk duyduğumuzu da belirtmek isterim. Her yarışmanın kazananı ve kaybedeni olur. Fakat bu yarışmada özveriyle çalışan, emek veren, projesi sergilenen bütün öğrencilerimiz bana göre birinciler. Buradaki bütün öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

20 Nisan 2017 Perşembe