TÜBİTAK Yarışmasında Lise Öğrencilerinin Projeleri, Üniversitemizde Görücüye Çıktı

Erciyes Üniversitesi’nin (ERÜ) ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması’na katılan projelerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Süleyman Demirel Spor Salonu’nda gerçekleştirilen sergi açılış törenine; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak,  TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sabahattin Ünalan ile çok sayıda akademisyen, öğretmen ve öğrenci katıldı.

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sabahattin Ünalan, programın açılış konuşmasında, bu yıl 49.’uncu düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması sonucunda sergilenen 100 projeden 17’sinin Türkiye finallerine gideceğini söyledi.

Prof. Dr. Ünalan, “Bu yıl yarışmamızın 49.’sunu düzenleniyoruz. Seneye de 50.’sini düzenleyeceğiz. Yarım asırlık köklü bir yarışma. Bu yarışmanın öğrencisiyle, öğretmeniyle, okullarıyla tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum. Bu yarışma ulusal seviyede yapılan bir yarışmadır. 12 bölgede tertip ediliyor. 12 bölge sonrasında uluslararası boyutlara uzanan kısımları var. Bu yılki başvuru sayımız 16 bini geçti. 16 bin projenin bin 200 tanesini sergiye davet ettik. Bu sergilerde yüzer adet proje sergilenecek. Bizlerde diğer bilgelerdeki yüz proje sergiliyoruz. Yarışmanın centilmence geçmesini diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven de konuşmasında genç araştırmacıların ülkemizin geleceği olacaklarını söyledi.

Rektör Güven, “Siz genç araştırmacılar bugün Türkiye’nin 10 araştırma üniversitesinden biri olan Erciyes Üniversitesinde bulunuyorsunuz. Bu da büyük bir anlam ifade ediyor. Bir araştırma üniversitesi, bir bilim yuvasındasınız. Bundan sonraki hayatınızda da liseden sonra üniversiteye giderek, yolunuzu çizeceksiniz. Umarım içinizden çok sayıda bilim insanları çıkacak ve ülkemizin geleceği sizler üzerine bina olacak. Gelişen ve büyüyen Türkiye’nin inşasını sizler gerçekleştireceksiniz. Bugün çıktığınız yolda, alacağınız sonuç sizi etkilemesin. Büyük icatların, büyük eserlerin genellikle çok fazla deneme ve başarısızlıktan sonra yılmayan kişiler tarafından gerçekleştirildiğini unutmayın. Sizlerde yılmayın. Bundan sonrada çalışmalarınıza devam edin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 3 gün sürecek olan proje sergisinin açılış kurdelesi kesildi, ardından protokol sergiyi inceleyerek, projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Video için tıklayınız

12 Mart 2018 Pazartesi