REKTÖRLÜK HABERLERİ
TÜSİAD Başkan Yardımcısı Özyeğin’den Rektör Güven’e Ziyaret

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Özyeğin’den Rektör Güven’e Ziyaret

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özyeğin, Rektörümüz Prof. Dr. Muhammet Güven’i ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, genç girişimcilere verdikleri katkılardan dolayı TÜSİAD yöneticilerine teşekkür etti.

Rektör Güven, “’Bu gençlikte iş var’ programı güzel bir proje, önümüzdeki yıllarda da projeye katılımın daha da fazla olacağı kanaatindeyim. Özellikle teknolojik ürünlerin yaygınlaşmasına da vesile olur diye ümit ediyoruz. Artık, Türkiye gibi bir ülkenin, başka ülkelerin taşeronluğunu yapmaması lazım. Kendi teknolojilerini üretmesi ve onları pazarlaması gerekir. Bunun içinde TÜSİAD’a önemli görevler düşmektedir” dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özyeğin ise, üniversitelerin sadece binalardan değil, içerik, araştırma, geliştirme, akademisyen ve öğrencileriyle ekosistemi tüm paydaşları ile güçlü tutmasının önemli olduğunu belirtti.

Özyeğin “Girişimciliğin bir kariyer seçeneği olduğunu gençlerimize anlatmayı amaçlıyoruz. Onları girişimcilik konusunda cesaretlendirmek istiyoruz” dedi.

Video için tıklayınız
12 Ekim 2017 Perşembe