Tıp Fakültesi’nde 270 Dönem 1 Öğrencisi Törenle Önlük Giydi

Tıp Fakültesi’nde 270 Dönem 1 Öğrencisi Törenle Önlük Giydi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi’nde eğitime yeni başlayan 270 Dönem1 öğrencisi törenle beyaz önlüklerini giydi.

Süleyman Demirel Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Tıp Fakültesi Dekanı Hakan Poyrazoğlu, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Törenin açılış konuşmasında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, bugünün heyecan ve gurur verici bir gün olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Poyrazoğlu, “Hekim arkadaşlarımızın mesleğe ilk adım atıkları gün bugündür. Bu mesleğe o beyaz önlükler ile başlıyor ve bir daha bırakmıyorsunuz. Beden sağlığınızı, yitirene kadar bu önlüğü çıkaramıyoruz. Çok uzun bir dönem var önünüzde. Mesleklerin en kutsalını seçtiğiniz bu yolda, hepinize başarılar diliyorum. Önlükleri giydiğiniz andan itibaren hepiniz birer hekim adayısınız. Önlük giyme töreni basit bir tören değildir. Sizlerin mesleğe adım attığınız ilk gün bugündür. Bu önlük basit bir önlük değil, büyük sorumluluğu olan bir önlüktür” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında “Gençlerimiz bugün genç meslektaşlarımız olarak aramıza katılıyor. Artık onların isimleri doktor hanım, doktor bey olarak anılacak. Bu şuur içerisinde, inşallah bundan sonraki meslek hayatlarına devam edecekler”  diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Güven, genç hekim adaylarının önlerinde uzun bir yol olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Tıp eğitimi uzun bir eğitimdir. Bugün tıp eğitimi, 6 yıl sürecek ama ömür boyu gençlerimiz eğitime devam edecekler. Ve ömür boyu siz ailelerinin desteğine ihtiyaç duyacaklardır. Bu sebepten dolayı onlardan desteğinizi esirmeyeceğinizi ümit ediyorum. Onlar Erciyes Üniversitesi’ni seçmekle ne kadar doğru bir tercih yaptıklarını zamanla öğrenecekler. Erciyes Üniversitesi bugün yapılan bütün sıralamalarda Türkiye Üniversiteleri arasında ilk onda, devlet üniversiteleri arasında ilk beşte yer alıyor. Tıp Fakülteleri arasında, ilk beş ve yedide yer alan bir tıp fakültesidir. En son Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan araştırma üniversiteleri arasında yer alan, Anadolu’dan giren tek üniversite oldu. Bu başarı, geçmişten bugüne, emek veren, çalışan, katkı sağlayan herkesin ve gururumuz olan öğrencilerimizin başarısıdır. Öğrencilerimiz bundan sonra Erciyes Üniversitesinde okuduklarının gurunu yaşayabilirler. İnşallah sizlerle daha büyük başarılara imza atacağız. Yeter ki özveriyle çalışın. Herkes kendi işini düzgün yapar ve özveriyle çalışırsa bu ülke gelişecek, çocuklarımıza da daha güzel bir ülke bırakacağız.

Rektör Prof. Dr. Güven’in konuşmasının ardından, ERÜ Tıp Fakültesi’nde Dönem 1, 2, 3, 4, 5 öğrencilerinden 2016-2017 eğitim-öğretim yılında derece yapan öğrencilere ödül takdim edildi.

Tören, 270 Dönem 1 öğrencisine önlük giydirilmesinin ardından sona erdi.

Video için tıklayınız

12 Ekim 2017 Perşembe