×
×
HABERLER
Tıp Fakültesi’nde Tıp Eğitimine Başlayan 310 Öğrenci Törenle Önlük Giydi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Tıp Fakültesi’nde Tıp Eğitimine Başlayan 310 Öğrenci Törenle Önlük Giydi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlayan 310 Dönem 1 öğrencisi, törenle beyaz önlüklerini giydi.

Süleyman Demirel Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, Tıp Fakültesi Dekanı Hakan Poyrazoğlu, Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasında Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, tıp fakültesine yeni başlayan öğrencilere başarılar diledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu da konuşmasında, “Sevgili öğrenciler, eksiksiz ve üst düzey fiziki alt yapısı ve akademik kadrosu ile ülkemizin en önde gelen tıp fakültelerinden birinde hekimlik eğitim hayatına başlamış bulunuyorsunuz. Aslında zorlu bir maratonu bitirdiniz. Şimdi bir başka zorlu maratona başlıyorsunuz. Dünyanın en güzel mesleklerinden birini öğreneceksiniz. Bunun içinde çok çalışmanız gerekiyor. Kendinize güvenin. Kendinizi geliştirin sürekli sorgulayın ve araştırın. Şimdiye kadar bilgi sizin önünüze getirildi. Bilgi size sunuldu. Bundan sonra bilgiyi siz arayacaksınız. Bilgiye siz ulaşacaksınız. Hocalarınız sizlere sadece rehberlik edecekler. Ama asıl öğrenme sizin çabanızla olacak. Zamanınızı iyi planlayınız. Zaman planlamasını iyi yaptığınızda göreceksiniz ki 24 saatlik bir zaman diliminde hem çalışmak, hem de eğlenmek için yeterince zamanınız olacak. Çalışmayı, okumayı ve sürekli öğrenmeyi yaşam tarzınız haline getiren ve tüm meslek hayatınız boyunca da buna devam edin. Umuyorum ki sizlerde 6 yıl sonra donanımlı ve iyi yetişmiş hekimler olarak mezunlarımız ordusuna dâhil olup, ülkemizin güzel insanlarına hizmet etmenin onuru ve gururunu yaşayacaksınız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında öğrencileri tebrik etti.

Rektör Çalış, “Sizler Erciyes Üniversitesi’ni değil, Erciyes Üniversitesi sizleri kazandı. Çünkü sizler ilk on bine giren çok kıymetli Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli insanlarsınız. Sizler Türkiye’nin geleceğisiniz. Sizde şununla gurur duyabilirsiniz. Çok kaliteli bir üniversitede eğitim göreceksiniz. Türkiye’nin 11 araştırma üniversitesinden biri olan Erciyes Üniversitesi’nde olmanın gururunu yaşayacaksınız. Aynı zamanda da çok kıymetli bir tıp fakültemizin öğrencisi olmaktan gurur duyacaksınız. Çünkü eğitim- öğretim akreditasyonunu almış çok kıymetli öğretim üyeleri ile donanmış, fiziki alt yapısı çok iyi olan bir tıp fakültesinde eğitim- öğretim göreceksiniz. Bununda kıymetini bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Çalış’ın konuşmasının ardından, ERÜ Tıp Fakültesi’nde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Dönem 2, 3, 4, 5 öğrencilerinden derece yapanlara plaket takdim edildi.

Ödül töreni esnasında ise Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ve plaket alan öğrenciler asker selamı verdi.

Tören, 310 Dönem 1 öğrencisine önlük giydirilmesinin ardından sona erdi.

 Video için tıklayınız

 


24 Ekim 2019 Perşembe
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER