AKADEMİK BAŞARILAR
Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aycan Gündoğdu ve Ekibinin Başarısı

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aycan Gündoğdu ve Ekibinin Başarısı

2016 yılında Oxford-nanogözenek nükleik asit dizileme pilot programına kabul edilen Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aycan Gündoğdu ve ekibi hızlı patojen tanıma projesi kapsamında ilk verilerini elde etti. Dünya genelinde 37 çalışma grubunun dahil olduğu ve Türkiye’den yalnızca Dr. Gündoğdu’nun yer aldığı pilot programda, Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi'nde ekip tarafından geliştirilen laboratuvar yöntemi ve bilgisayar programları ile 6 saatten kısa bir sürede klinikte ve sahada enfeksiyoz ajan tanımlamasının mümkün olduğu gösterildi. Bu ilk verileri dünyanın en prestijli kongrelerinden olan 27. ECCMID Kongresi'nde Nisan ayında sunulacaktır.

Yrd. Doç. Dr. Aycan Gündoğdu ve ekibini kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz.

Rektörlük

16 Mart 2017 Perşembe