×
×
HABERLER
Turizm Fakültesi’nde “6. İstihdam ve Kariyer Günleri” Başladı
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Turizm Fakültesi’nde “6. İstihdam ve Kariyer Günleri” Başladı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi tarafından “6. İstihdam ve Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi.

Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda turizm firmalarının stantlarının açılışı ile başlayan etkinliğe; Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şanlıoğlu, turizmciler, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, etkinliğin amacına değindi.

Rektör Karamustafa, “Kariyer dendiği zaman üniversitedeki meslek kariyeri olarak algılanıyor. Bunun en temel sebeplerinden biri, öğretim üyeliği mesleğinde üniversitede kariyer aşamalarının diğer mesleklere göre daha belirgin olmasından kaynaklanmasıdır. Sevgili gençler, uygulamalı bir eğitim alıyorsunuz. Turizm eğitimi, turizm işletmeciliği, aynı zamanda bu sene yeni öğrenci aldığımız turizm rehberliği bölümü, uygulamalı eğitimi gerekli kılmaktadır. Sadece sınıfa dayalı, sektörden uzak, iş dünyasının parametrelerine uymayan bir eğitimle fakültelerinden mezun olan öğrencilerin, mezuniyet sonrasında başarılı olması pek mümkün değil. Biz yıllarca yapmış olduğumuz gözlemlere dayalı olarak, bu meslekte başarılı olan mezunların kariyer çizgisi olarak, üniversite yıllarında veya mezuniyetten hemen sonra uygulama yapmayı görüyoruz. Bizim fakültemizde minimum 90 gün, maksimum 240 gün staj yapılmaktadır. Bunun Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesinin ayırt edici bir özelliği olduğunu düşünüyorum. Tabiki burada yerel yönetimlerin, merkezi hükümetin ve Kapadokya bölgesindeki otellerin ve turizm işletmelerinin destekleri de önemli. İnşallah bu tip etkinliklerle öğrencilerimiz turizm sektörüyle ciddi bağlantılar kurarak, mezuniyet sonrasında da kariyerlerinin gelişmesinde önemli katkı oluşturacağını düşünüyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şanlıoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen “İstihdam ve Kariyer” konulu panelle devam etti.

Panele katılan otel yöneticileri, işletmeleri hakkında bilgiler vererek, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.



 Video için tıklayınız
28 Şubat 2019 Perşembe
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER