Turizm Fakültesi Öğretim Elemanlarına Yönelik Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi Gerçekleştirildi

Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde öğretim elamanlarına yönelik ölçme değerlendirme eğitimi gerçekleştirildi.

Turizm Fakültesi Prof. Dr. Cengiz Utaş Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimin il gününde programın açılış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, yaptığı sunumda ölçme ve değerlendirme hususunda kullanılan temel kavramlardan bahsetmiş, ölçme ve değerlendirmenin eğitim-öğretim içerisindeki amaçlarını değerlendirmiştir.

Dekan Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın konuşmasının ardından katılımcıların karşılıklı değerlendirmeler ile öğleden önceki sunumlar sona erdi.

Öğleden sonra devam eden eğitim programında ise Turizm Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Reha Kılıçhan ölçmede dikkat edilmesi gereken hususlar, ölçme esnasında yapılan hatalar,  ölçme araçları ve bu araçların niteliklerinin nasıl olması gerektiği konularında katılımcılara bilgiler verdi.

Yrd. Doç. Dr. Reha Kılıçhan’ın konuşmasının ardından söz alan Turizm Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Umur geleneksel ölçme araçlarını konu alan sunumunda ölçme araçlarının tanımlamalarını yaparak bu araçların uygulamalarına ilişkin örneklerle bilgiler verdi.

Oturumun sonunda ise salondaki dinleyicilerin konu hakkındaki soruları cevaplandırılarak öneriler üzerine tartışıldı.

Eğitim programının ikinci gününde ise katılımcıların kendi derslerine ait sınav dokümanları gruplar halinde incelenmiş ve grup içerisinden ölçme kalitesini artırmak amacı ile sunulan öneriler hakkında değerlendirilmeler gerçekleştirildi.

Yrd. Doç. Dr. Reha Kılıçhan tarafından başlıca süreç ve performans değerlendirme araçları hakkında katılımcıları bilgiler verdiği programda, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Umur süreç değerlendirme araçlarının uygulanması ile ilgili bilgileri katılımcılara aktardı.

Konuşmaların ardından sunum sonrasında katılımcılarla gruplar halinde süreç değerlendirme araçları üzerine tartışmalar yürütülerek, konuyla ilgili deneyimleri ve öneriler taşıldı.

İki gün süren eğitim sonunda toplantılar hakkında genel değerlendirme bulunarak eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür eden Dekan Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın konuşmasının ardından sona erdi.

16 Ocak 2018 Salı