Türk Atlı Okçuluğu Üniversitemizde Enine Boyuna Ele Alındı

Türk Atlı Okçuluğu Üniversitemizde Enine Boyuna Ele Alındı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörlüğü bünyesinde Kayseri Sancağı Atlı Okçuluk Spor Kulübü ile ERÜ Atçılık ve Binicilik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından  “Türk Atlı Okçuluğu Paneli” düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ile çok sayıda öğretim üyesi, öğrenci ve vatandaş katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali Cesur Onmaz, atların anatomik yapısı hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra panele geçilirken, moderatörlüğünü Ömer Temizkan’ın gerçekleştirdiği panelde; Fatih Köse, İbrahim Keleş, Emrah Koç ve İrfan Erdal, Türk tarihinde atlı okçuluğun yeri konusunda konuşmalar yaptı.

Panelin ardından ise İrfan Gürdal konser verdi.
 Video için tıklayınız

22 Mayıs 2017 Pazartesi