×
×
HABERLER
Türkan-Mehmet Büyüknalbant Çocuk Acil Servisi’nin Açılışı Yapıldı
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Türkan-Mehmet Büyüknalbant Çocuk Acil Servisi’nin Açılışı Yapıldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi’nde hayırsever Yılmaz Büyüknalbant’ın katkılarıyla modernizasyonu yapılan ve Türkan-Mehmet Büyüknalbant ismi verilen Çocuk Acil Servisi’nin açılışı yapıldı.

Açılışa, Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Başhekim Prof. Dr. Ahmet Güney, Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, hayırsever Yılmaz Büyüknalbant ve ailesi, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde yapılan konuşmalarda ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Acil Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Öztürk, yenilenen çocuk acil servisi hakkında bilgiler verdi.

Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Güney ise konuşmasında, ERÜ Hastanelerinin hayırseverlerin katkısı ile hizmet binalarına kavuştuğunu belirtti.

Hayırsever Yılmaz Büyüknalbant da konuşmasında, “Annem vefat edeli 10 ay oldu. O öldükten sonra onun adına bir hayır yapalım düşüncemiz oldu. Sağ olsun rektörümüz ile buradaki çocuk acil servisinin hem genişletilmesi, hem de içerideki modernizasyonun yapılması için protokol imzaladık. Annem ve babamın adına yaptırmış olduğumuz bu ünitenin Kayserimize, çevre illerdeki tüm çocuk hastalara acil şifalar vermesini temenni ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, konuşmasında hayırsever Büyüknalbant ailesine teşekkür etti.

Rektör Çalış, “Aslında biz bugün Kayserili hemşerilerimizin bir kadir şinaslığını yaşıyoruz. Gerçekten en çok övündüğümüz konu Kayserili hemşerilerimizin hayırseverliğidir. Erciyes Üniversitesi üniversite olarak, hastane olarak Türkiye’de birçok alanda örnek gösterilen ve örnek alınan bir durumdadır. Bir örnek verecek olursak, burada yapımı devam eden Çocuk Hematoloji, Onkoloji ve Kemik İliği Hastanemiz, hastalara çok önemli katkılar sağlayacak bir hastanedir. Türkiye’de JACEI sertifikası olan tek hastanedir. Dünyada 30- 35 tane bu sertifikaya sahip merkez var. Bu şu demek. Türkiye’de tek. Yani Amerika’da ki, Kanada’daki kemik iliği hastası, buraya kendi sigortası ile parasını ödeyerek gönül rahatlığıyla o hizmeti alabileceğini bilerek buraya gelebilecek. Ben hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Aslında sadaka-i câriyedir bu. Yılmaz Büyüknalbant ağabeyimize ve Mehmet amcamıza çok teşekkür ediyorum. Sadaka-i câriyenin birçok çeşidi vardır. Çeşmedir, yoldur, camidir. Ama bence en hayırlısı hastanedir. Çünkü insan hayatına müdahale ediyorsunuz. Burada binlerce can kurtuluyor. Binlerce çocuk, anne ve baba, sizlere dua ediyor. Bence bu dünya için ve öbür dünya için çok güzel bir şey. Ben hayırseverliklerinden dolayı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise konuşmasında Erciyes Üniversitesi’nin gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Açılışın son konuşmasını yapan Vali Şehmus Günaydın da konuşmasında, “Bizler Kayseri olarak gerçekten bölgede birçok sıkıntının giderilmesi için çok önemli hizmetler veriyoruz. Bu hizmetleri verirken hayırseverlerimizin çok büyük desteğini ve katkısını görüyoruz. Biz bir oldukça, beraber oldukça, inşallah hem Kayserimize, hem de ülkemize çok güzel hizmetler kazandıracağız” dedi.

Konuşmaların ardından modernizasyonu yapılan Mustafa Eraslan - Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi Türkan-Mehmet Büyüknalbant Çocuk Acil Servisinin açılışı, emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın duasının ardından gerçekleştirildi.

Açılış programı Hayırsever Büyüknalbant ailesine plaket takdimi ve servisin gezilmesinin ardından sona erdi.



 Video için tıklayınız
26 Eylül 2019 Perşembe
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER