Üniversitemiz GreenMetric 2018 Sıralamasında Türkiye’nin En Çevreci 4. Üniversitesi Oldu

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren GreenMetric 2018 yılı Dünya Üniversiteler sıralaması yayımlandı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), 81 ülkeden 719 üniversitenin sırlandığı değerlendirmede dünya üniversiteleri arasında 243. sırada, Türkiye Üniversiteleri arasında ise 4. sırada yer almıştır. Türkiye’den 29 üniversitenin sıralamaya girdiği değerlendirmede ERÜ, Eğitim ve Altyapı Kategorisinde 2., Enerji ve İklim Değişimi Kategorisinde ise 6. sırada yer almıştır.

Üniversitemiz 76 ülkeden 619 üniversitenin değerlendirildiği 2017 yılındaki dünya sıralamasında 295. ve ülke sıralamasında 6. olan sıralamasını 2018 yılında sırasıyla 243. ve 4. sıraya yükseltmek suretiyle önemli bir başarı göstermiştir.

Sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çekmeyi ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık oluşturmayı amaçlayan GreenMetric platformu 2010 yılında Endonezya Üniversitesi tarafından kurulmuştur. GreenMetric Sıralaması, üniversitelerin yeşil kampüs ve sürdürülebilirlikle ilgili mevcut durumlarını ve politikalarını değerlendirmekte ve dünya çapında karşılaştırmaktadır. GreenMetric, üniversite yöneticilerinin ve paydaşlarının ilgisini çekmek suretiyle küresel iklim değişikliği, enerji ve su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve yeşil ulaşım ile mücadeleye daha fazla dikkat gösterilmesini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

ERÜ, eğitim, araştırma ve topluma hizmet boyutlarında şehrimize ve ülkemize üst düzeyde katkı sağlamak amacıyla önemli çalışmalar yürütmekte ve bu alanda önemli başarılara imza atmaktadır. Bunun yanı sıra öğrencilerimize ve mensuplarımıza nezih ve yaşanılabilir ortamlar sunmak için yeşil kampüs, enerji tasarrufu ve çevre dostu uygulamaların iyileştirilerek yaygınlaştırılması için de önemli faaliyetler yürütülmektedir.

Üniversitemizin her yönüyle yüksek nitelikli bir yükseköğretim kurumu olması yönünde katkı sağlayan tüm mensuplarımıza ve paydaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.

ERU Değerlendirme raporu için tıklayınız.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Rektörlük

24 Aralık 2018 Pazartesi