×
×
HABERLER
Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Vefat Eden Doç. Dr. Müsevver Askeroğlu İçin Tören Düzenledi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Vefat Eden Doç. Dr. Müsevver Askeroğlu İçin Tören Düzenledi
Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müsevver Askeroğlu için tören düzenledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Kılıç ve Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay, Eski Rektör Prof. Dr. Mehmet Şahin ile çok sayıda öğretim üyesi, idari personel, öğrenci ile vefat eden Doç. Dr. Müsevver Askeroğlu’nun yakınları katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunması ve duanın ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Doç. Dr. Müsevver Askeroğlu’nun yakınlarına başsağlığı diledi.

Rektör Çalış, “Doç. Dr. Müsevver Askeroğlu hocamızı kaybetmenin üzüntüsünü hep birlikte yaşıyoruz. Doç. Dr. Müsevver Askeroğlu hocamız, Rektör Mehmet Şahin hocamız tarafından üniversitemize kazandırılmış büyük bir değerdi. Ben fazla yakın olmadım hocamızla ama yakındaki tüm arkadaşlardan kime sorsam hep iyilikle bana bahsettiler. İnşallah onun karşılığını da öbür dünyada alacağını ben ümit ediyorum. Yüzlerce binlerce belki öğrenci yetiştirdi hocamız. Ürettiği eserler üniversitemizde bir çok yerde dinletildi. Sanata çok büyük katkısı oldu. Ben şunu da söylemek istiyorum sevgili ailesine. Doç. Dr. Müsevver Askeroğlu hocamızın adını üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yaşatacağımızı belirtmek istiyorum.  Burada bir yere, bir ofise, bir konferans salonu veya atölyeye, Doç. Dr. Müsevver Askeroğlu hocamızın ismini vereceğimizi buradan duyurmak istiyorum. Gerçekten büyük bir hüzün içerindeyiz. Allah makamını cennet etsin” dedi.

Eski Rektör Prof. Dr. Mehmet Şahin ise konuşmasında, Doç. Dr. Müsevver Askeroğlu’nun çok iyi bir akademisyen olduğuna vurgu yaptı.

Prof. Dr. Mehmet Şahin, “Tanıdığım en değerli, en asil yaradılışlı insanlardan birisiydi. Fevkalade ağır başlı, yetenekli, nezaketli, hizmet ehli bir arkadaşımızdı. Onun ani kaybından büyük üzüntü duyuyorum. Ben ailesi başta olmak üzere ve Erciyes Üniversitesi camiasına baş sağlığı diliyorum” diye konuştu.

Üniversitedeki törenin ardından Doç. Dr. Müsevver Askeroğlu’nun cenazesi, Hulusi Akar Cami’nde cuma namazına müteakip kılınan namazın ardından asri mezarlıkta toprağa verildi.

 Video için tıklayınız


27 Aralık 2019 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER