×
×
REKTÖRLÜK HABERLERİ
Üniversitemiz Rektörü Çalış’tan, Kıbrıs Barış Harekâtının 45. Yıldönümü Mesajı
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemiz Rektörü Çalış’tan, Kıbrıs Barış Harekâtının 45. Yıldönümü Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 'Barış ve Özgürlük Günü' olarak kutlanan Kıbrıs Barış Harekâtının 45. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Çalış, mesajında, Kıbrıs'ta Rumların yaptığı katliama seyirci kalmayan Türkiye’nin garantörlük ve müdahale hakkını kullanarak Kıbrıs Barış Harekâtını gerçekleştirdiğini belirtti.

Rektör Çalış’ın mesajı şöyle: “20 Temmuz 1974 tarihinde Ayşe tatile çıktı’ parolası ile hafızalarda yer edinen Kıbrıs Barış Harekâtında askerlerimiz, zorlu şartlar altında sergilediği kahramanlıkla, Kıbrıs’ta Rum işgali ve zulmüne son vermeyi başarmıştır. Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık meşalesini de ateşleyen bu harekât sonunda Kıbrıs’ta yıllarca süren savaş ve huzursuzluk ortamı, yerini güven barış ortamına bırakmıştır. Türkiye bu harekâtta anavatan olarak yasal garantörlük hakkını kullanmış, Kıbrıs Türk halkının varlığını tüm dünyaya duyurmuştur. Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Günü’nü kutluyor; Kıbrıs Türk halkı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.”




20 Temmuz 2019 Cumartesi
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER REKTÖRLÜK HABERLERİ