×
×
HABERLER
Üniversitemiz Tarafından “4. Biyomedikal Gelecek Zirvesi” Düzenlendi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemiz Tarafından “4. Biyomedikal Gelecek Zirvesi” Düzenlendi

Üniversitemiz tarafından düzenlenen “4. Biyomedikal Gelecek Zirvesi” düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi düzenlenen etkinliğe; Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğu, Rektör Yardımcımız Recai Kılıç, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun ile akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun: Mühendislik fakültesi olarak 14 bölüm ve yaklaşık 12 bin öğrenci ile eğitim ve öğretim verdiklerini söyledi.

Dekan Altun: “Günümüz de yerli sanayinin önemini daha da iyi anlamış durumdayız. Burada biyomedikal mühendisliğinin çok önemli bir misyon üslendiğini kabul ediyorum.” dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da konuşmasında etkinliğin önemine dikkat çekti.

Başkan Palancıoğlu: “Savunma sanayisinin gelmiş olduğu konuma baktığımızda, yüzde 60 ile 70 oranında yerli üretim mevcuttur. Türkiye savunma sanayisinde ise kendine yeterli bir ülke haline gelmiştir. İnşallah bu yeterlilik, sağlık sanayisinde de olacaktır.” diye konuştu.

Etkinliğin son açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Kılıç ise katılımcılara Teknopark’ın araştırmacılara katkıları hakkında bilgiler verdi.

Rektör Yardımcımız Kılıç: “Siz öğrencilerimizin lisans öğreniminde TÜBİTAK fonlarından araştırma amaçlı olarak yararlanıp, Erciyes Üniversitesi’nin bilimsel üretkenliğine doğrudan katkıda bulunmaktasınız.  Bu da bizi son derece mutlu ediyor. Üniversitenin fon kaynaklarıyla birlikte, Erciyes üniversitesinin teknolojik girişimciliği destekleyen önemli bir ekosistemi var. Teknopark ve bünyesindeki teknolojik transfer ofisimiz sizlerin ilerideki mesleki yaşantınızda teknolojik girişimciliğe adım atmanızda proje fikrinizden itibaren ofis ortamına geçmeniz, fikrinizi projelendirmeniz ve proje aşamasından sonrada bunu hayata geçirerek, sektörde yatırımcı ile buluşmanız için önemli bir araç sunuyor.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik, akademik sunumlar ile devam etti.

 Video için tıklayınız


06 Mart 2020 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER