×
×
HABERLER
Üniversitemizde“3. Kök Hücre ve Sağlık Teknolojileri Öğrenci Kış Kongresi” Düzenlendi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemizde“3. Kök Hücre ve Sağlık Teknolojileri Öğrenci Kış Kongresi” Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kök Hücre ve Bilimsel Araştırmalar Kulübü tarafından “3. Kök Hücre ve Sağlık Teknolojileri Öğrenci Kış Kongresi” düzenlendi.  

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen kongreye; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kök Hücre ve Bilimsel Araştırmalar Kulübü Başkanı Vahide Gül Türkmen, kulüp çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu da, kongreye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.  

Dekan Poyrazoğlu, “Bu tür bilimsel faaliyetlerin öğrencilerimiz tarafından yapılması bizleri mutlu etmektedir. Bu tür faaliyetleri de mümkün oldukça desteklemeye çalışmaktayız. Çünkü biz araştırma üniversitesiyiz. Araştırma üniversitesinin de önde gelen fakültelerinden birisiyiz. Öğrencilerimizin de araştırma ruhuna sahip olmasını istiyoruz” dedi.  

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu ise, üniversitelerin vizyon ve misyon farklılaşması konusuna değindi. 

Prof. Dr. Borlu, “Artık sadece bir üniversite bitirmek değil, o üniversiteyi bitirirken yaptığınız diğer faaliyetlerin sizin portföyünüzde, sizin özgeçmişinizde, önemli yerler elde ettiğini görüyoruz. Bunu gelişmiş ülkelerde gerçekten lisans eğitimi kadar önem verilen bir konu olduğunu görmekteyiz. Dilerim, Kök Hücre ve Bilimsel Araştırmalar Kulübü’nün yaptığı gibi, faaliyetlerin yaygınlaşarak ve etkinleşerek, sizin ufkunuzu açan, sizin kariyer planlamanızda önemli noktaları destekleyen ve yön veren faaliyetler haline gelmesini ümit ediyorum” diye konuştu.  

Kök Hücre ve Bilimsel Araştırmalar Kulübü Danışman Hocası ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ünal da konuşmasında kongre hakkında bilgiler verdi.

Kongre, Kök Hücre ve Sağlık Teknolojileri konusunda sunumlarının ardından sona erdi.



 Video için tıklayınız
11 Şubat 2019 Pazartesi
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER