Üniversitemizde “Dilimiz, Kimliğimiz, Gençliğimiz” Konulu Panel Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “Dilimiz, Kimliğimiz, Gençliğimiz” konulu panel düzenlendi.

Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aktan ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasında Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hülya Argunşah, panelistlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Hülya Argunşah, “Dil, insanların ve milletlerin hayatında sanıldığından çok fazla hakimdir. 20. yüzyılda dil bilimcileri, psikologlar, sosyologlar, dil ile düşünce arasında çok sıkı bir münasebet olduğu görüşünü ortaya koydular. Buna göre dil, konuşanların, onunla yazanların, duygu, düşünce ve hayal dünyalarını etrafında toplayan ve evrende olup bitenleri ne kadar fark ettiklerini yansıtan bir vasıta gibi görünüyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Argunşah’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin ile Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Özkan “Dilimiz, Kimliğimiz, Gençliğimiz” konulu konuşma yaptılar.

Üniversitemizde “Dilimiz, Kimliğimiz, Gençliğimiz” Konulu Panel Düzenlendi Üniversitemizde “Dilimiz, Kimliğimiz, Gençliğimiz” Konulu Panel Düzenlendi Üniversitemizde “Dilimiz, Kimliğimiz, Gençliğimiz” Konulu Panel Düzenlendi Üniversitemizde “Dilimiz, Kimliğimiz, Gençliğimiz” Konulu Panel Düzenlendi Üniversitemizde “Dilimiz, Kimliğimiz, Gençliğimiz” Konulu Panel Düzenlendi Üniversitemizde “Dilimiz, Kimliğimiz, Gençliğimiz” Konulu Panel Düzenlendi Üniversitemizde “Dilimiz, Kimliğimiz, Gençliğimiz” Konulu Panel Düzenlendi Üniversitemizde “Dilimiz, Kimliğimiz, Gençliğimiz” Konulu Panel Düzenlendi
05 Nisan 2019 Cuma