Üniversitemizde “Diplomaside Kadın Olmanın Zorlukları” Konulu Seminer Düzenlendi

Amerikan Konsolosluğu Basın Ateşe Yardımcısı Rae Jean Stokes, Üniversitemizde “Diplomaside Kadın Olmanın Zorlukları” konulu konferans verdi.

Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAÇAUM) tarafından Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Kara, KAÇAUM Müdürü Prof. Dr. Asuman Gölgeli, Amerikan Konsolosluğu Basın Ateşe Yardımcısı Rae Jean Stokes ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Amerikan Konsolosluğu Basın Ateşe Yardımcısı Rae Jean Stokes, “Diplomaside Kadın Olmanın Zorlukları” konulu konferansında, Amerika’da kadınların diplomasideki tarihçesini anlattı.

Amerikan diplomasisinde kadının yerini anlatan Rae Jean Stokes, “ Gezegenin yüzde elli ikisini kadınlar oluşturuyor. Neden hükümetin yönetiminde yüzde elli iki bizler söz sahibi olmayalım ”dedi.

Konferans soru-cevabın ardından sona erdi.

12 Aralık 2018 Çarşamba
09 Ağu CumaKamuoyu Duyurusu