Üniversitemizde “Endonezya Kültür Günü” Düzenlendi

Üniversitemizde “Endonezya Kültür Günü” Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü ve Endonezyalı Öğrenciler Topluluğu tarafından “4. Endonezya Kültür Günü” etkinliği düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Endonezya Büyükelçi Yardımcısı Fahmi Aris İnnayah’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinlik, Endonezya’nın geleneksel yemekleri, eşyaları ve kıyafetlerinden oluşan serginin gezilmesiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı ile Endonezya Milli Marşı’nın okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, üniversiteye yapılabilecek protokoller ile Endonezya’dan daha fazla öğrenci gelebileceğini söyledi.

Rektör Güven, “Üniversitemizde çok sayıda Endonezyalı öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin kendi ülkeleriyle ilgili etkinliklerinde bir araya geliyoruz. Hem kendi ülkelerinin kültürlerini tanıtmak anlamında, hem de kaynaşma anlamında gerçekten güzel organizasyonlar. Bugün de dost ve kardeş olan Endonezya’nın kültür günü. Endonezya bize mesafe olarak uzak olsa da, gönül olarak çok yakın olan bir ülke. Sıcakkanlı ve güler yüzlü, ince insanların ülkesi. Onları seviyor ve onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Endonezya Büyükelçi Yardımcısı, bu kadar gönül bağı dostluk ve kardeşlik ilişkileri olasına rağmen uluslararası arenada gerek ekonomik, gerek sosyo politik, gerekse eğitim anlamında çok fazla yoğun ilişkilerin olmadığını ve yeni gelişmekte olduğunu belitti. Biz özellikle Büyükelçilikten lisansüstü eğitim alanında çok sayıda öğrenci getirebileceklerini söyledik. Arkadaşlarımız inceleme yaparak, Endonezya devleti ve üniversiteleri ile protokol imzalayarak daha fazla öğrenci çekebiliriz” dedi.

Daha sonra Endonezya Büyükelçi Yardımcısı Fahmi Aris İnnayah’ın teşekkür konuşmasının ardından Rektör Güven, konuk Büyükelçi Yardımcısı İnayah’a plaket takdim etti. Konuk Büyükelçi Yardımcısı İnnayah ise, Rektör Güven’e ‘Wayang’ denilen Endonezya’ya özgü hediyeyi takdim etti.

Etkinlik Endonezya’yı tanıtan film gösterimi, Endonezyalı öğrencilerin, dövüş sporu silat ve yöresel Sajojo dansını sergilemesiyle sona erdi.

Video için tıklayınız

19 Şubat 2018 Pazartesi