×
×
HABERLER
Üniversitemizde “I. Uluslararası VI. Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi” Başladı
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemizde “I. Uluslararası VI. Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi” Başladı

Veteriner Fakültemiz tarafından düzenlenen “ I. Uluslararası VI. Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi” başladı.

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez konseyi Başkanı Ali Eroğlu, TVHB Genel Sekreteri Haluk Aşkaroğlu, TVHB Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Sağlam, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Ali Cesur Onmaz, Kayseri Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, Yozgat Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Faruk Anteplioğlu, Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Ender Yarsan, Düzenleme Kurulu Başkanı Prof.Dr. Murat Kanbur, Veteriner Fakültesi Öğretim üyeleri, Uluslararsı katılımcılar, veteriner ilaç firması temsilcileri, çeşitli Üniversitelerden akademisyenler ile Tarım ve Orman Bakanlığından yetkililer olacak şekilde yaklaşık 200 bilim insanı ve davetli katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kambur ile Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ender Yarsan, kongre programı hakkında bilgiler verdiler.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci de konuşmasında, düzenlenen kongrenin önemine vurgu yaparak katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu ise konuşmasında, “Canlı sağlığı ile uğraşmak zordur. Çünkü bir yönden hizmet vermek zorundasınız. Bir yönden de bu konu ile ilgili gelişmeler hiç durmaz. Siz kendinizi sürekli yenilemek zorunda kalırsınız. Hizmet ile geliştirme arasında dengeyi de kurmak her zaman kolay değildir. Bu dönemde bilgilerin paylaşımı ve birbirimizi kıskandıracak sunumların yapılması için sempozyum ve kongreler son derece teşvik edici faaliyetlerdir” diye konuştu.  

Açılış konuşmalarının ardından Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci’nin sunumu ile devam eden kongre, 7 Eylül 2019 tarihinde sona erdi.



09 Eylül 2019 Pazartesi
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER