Üniversitemizde “Tarımsal Eğitim ve Öğretiminin 173. Yılı” Kutlandı

Üniversitemizde “Tarımsal Eğitim ve Öğretiminin 173. Yılı” Kutlandı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi tarafından “Tarımsal Eğitim ve Öğretiminin 173. Yılı” kutlandı.

Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen etkinliğe, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Ali Koç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, dünyada tarımın yeniden keşfedildiği ve yeniden anlaşılmaya başladığı bir süreçte olduklarını ifade ederek, tarım ve gıdanın insanlığın geleceği ve doğanın sürdürülebilir kullanımı açısından önemine değindi.

Tarımın her zaman sofrada bulunan bir dilim ekmek ve bir bardak süt olduğuna değindi. Dekan Arslan, “Tarım, ülkemiz için sosyal ve ekonomik bakımdan en önemli sektörlerin başında gelmektedir. Tarım sektörü artan nüfus tarım alanlarına olan baskı ve toprak kaybı gibi nedenlerle her geçen gün daha da önemli hale gelmekte ve ülkemiz için stratejik bir sektör olma özelliğini korumaktadır. Dünyada ve ülkemizde hızla artan nüfusun beslenebilmesi için üretimin artırılması şarttır. Tarımsal üretimin arttırılması kadar kaliteli ve sağlıklı, yani güvenli gıdaların üretimi de çok önemlidir. Bu amaçla tarımda hedefe ulaşmada işini severek yapan meslek elemanlarının varlığı çok önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci ve Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şube başkanı Ali Koç’un konuşmalarının ardından Ziraat Fakültesi bünyesinde yeni unvan alan akademisyenlere önlük giydirme ve sertifika takdim edildi.

14 Ocak 2019 Pazartesi