Üniversitemizde 14 Mart Tıp Bayramı Dolayısıyla Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi

Üniversitemizde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Kampüsümüz içerisinde bulunan Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni düzenlendi.

Düzenlenen Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Yıldız, Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per ile akademisyenler, hekimler ve sağlık çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başlayan etkinlikte konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Yıldız, tıp alanında son zamanlarda iyi gelişmeler yaşandığını söyledi.

Dekan Yıldız: “Son zamanlarda ülkemiz ve coğrafyamızla özellikle yakın coğrafyamız da yaşanan olaylarda biraz tadımızı tuzumu kaçırdı. Ama ilk tıp bayramının kutlandığı zamanı ve dönemi düşündüğümüzde Tıp’ın ne kadar önemli olduğunu her halükarda konuşulması düşünülmesi üstünde çalışılması gerekilen bir konu olduğunu da görüyoruz. Ülkemizde son zamanlarda tıp alanında önemli gelişmeler var. Pek çok alanda iyileşmeler var.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Ali Ramazan Benli ve Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per’in konuşmalarının ardından törenin son konuşmacısı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa çalış da konuşmasında tıp mesleğini yapmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Rektörümüz Çalış: “Hekimlik mesleği ulvi bir meslektir. Böyle bir meslekte olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Şöyle söyleyebilirim 72 saatini işyerinde geçiren başka böyle bir meslek grubunun olduğunu zannetmiyorum. Yani ne kadar vefakâr ve cefakâr bir sağlık çalışanı grubu olduğunu belirtmek istiyorum. Ben tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart tıp bayramını kutluyorum. İnşallah bundan sonraki yıllarda, daha güzel bir şekilde daha iyi kutlamalar yapacağımızı ifade etmek istiyorum.” şekline konuştu.

Konuşmasında Korona Virüs salgınını ülke olarak en az zarar ile atlatılacağına inandıklarını da belirten Rektörümüz Çalış: “Korona virüsünde inşallah en az zarar ile çıkan ülke olacağımızı ümit ediyorum. Çünkü Türk Milleti temiz bir millettir. Mikroplar virüsler temizlikten kaçarlar. İnşallah bunu da en iyi şekilde ve en az zarar ile atlatacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Video için tıklayınız

13 Mart 2020 Cuma
11 Haz PerşembePatent Store Açıldı!
2015 - 2020 © ERÜ Web İçerik Yönetim Sistemi