×
×
HABERLER
Üniversitemizde BAP Koordinasyon Birimi ve Etik Kurul Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemizde BAP Koordinasyon Birimi ve Etik Kurul Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) tarafından düzenlenen “BAP Koordinasyon Birimi ve Etik Kurul Bilgilendirme” toplantısı gerçekleştirildi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat Borlu ve Prof. Dr. Recai Kılıç, BAP Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Kalınlı ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BAP Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Kalınlı, BAP Koordinasyon Birimi hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Adem Kalınlı, “Üniversitemiz tarihi bir fırsat yakaladı. Ülkemizde ilk defa uygulamaya geçen araştırma üniversitesi kapsamında prestijli bir pozisyon olan araştırma üniversitesi statüsü kazandı. Ancak araştırma üniversitesi statüsü hiçbir üniversite için kalıcı değil. Üniversiteler periyodik olarak izlenecekler ve performansları değerlendirilecek. Daha yüksek performanslı üniversiteler olursa bu gurubu girecek veya bu grubun içindeki üniversitelerde grup dışına çıkabilecek. Gayet mantıklı performansa kurulu bir sistem. Dolayısıyla üniversiteler büyük bir yarış içerisinde. Bizde kaynaklarımızı performansa göre, üniversitemizi ileriye taşıyacak şekilde planlamak ve dağıtmak zorundayız. Biz aynı kurumun mensuplarıyız. Biz aile ruhu ile bu kuruma sahip çıkıp. Bu statüden ödün vermeden her zamankinden çok daha gayret vermemiz gerekiyor” dedi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında BAP Biriminin önemine dikkat çekti. 

Rektörümüz Çalış, “Bu toplantıda bilimsel araştırma projelerimizle ilgili yeni düzenlemelerden bahsedilecek. Yine bununla ilgili birçok arkadaşla görüşmemiz sonrasında ne yaparsak araştırma kapasitemizi artırırız, ne yaparsak öğretim üyelerimizi motive ederiz? Bunlara kafa yoruyoruz. Sonuçta güzel bir de yol bulduk. BAP projesinde belki de üniversiteler arasında en fazla kaynağı biz vereceğiz. Bu şu da demek değil. Ben kolayca BAP’a gideyim, para alayım, çalışma yapmayım diye de bir şey yok. Tabi ki biz vereceğiz ama önceliğimiz TÜBİTAK projeleri, Avrupa Birliği projeleri ve uluslararası projeler olacak. Bunu araştırabilirsiniz de, araştırmaya en fazla kaynak aktaran üniversite biz olacağız” diye konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından akademisyenlere, BAP Koordinasyon Birimi Desteklerine Yönelik Uygulama Esasları, Etik Kurul Çalışma Esasları ve Bilimsel Metin Destekleme Ofisi faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

 Video için tıklayınız

 



18 Haziran 2019 Salı
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER