×
×
HABERLER
Üniversitemizde Başarılı Kalp Operasyonu
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemizde Başarılı Kalp Operasyonu

Kayseri’de 74 yaşında aort kapağında daralma olan Şerife Şirvanlı, Erciyes Üniversitesi Kalp Hastanesinde 30 dakika süren başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Hastanın durumu hakkında bilgiler veren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan Topsakal, daha önce 2 kez baypas operasyonu geçirdiği için tekrar ameliyat olması riskli olan hastanın kalp kapağını, 30 dakika süren kapalı yöntemle değiştirdiklerini kaydetti.

Prof. Dr. Topsakal, “Hasta bize başvurduğunda çok ciddi bir nefes darlığı vardı. Bir adım atsa nefesi daralıyordu. Bir kez de baygınlık olmuş. Yapılan tetkikler sonucunda, hastanın aort kapağında ciddi bir daralma olduğunu tespit ettik. Muhtemelen daha sonra gelişmiş. Hasta daha önce 2 kez baypas operasyonu geçirdiği için tekrar ameliyat olması son derece riskliydi. Bu yüzden kalp kapağını kapalı yöntemle değiştirdik. Kasığından girerek kapağı tamamen değiştirdik. İşlem yaklaşık 30 dakika sürdü. Kapak değiştirdikten sonra hastamızın herhangi bir şikâyeti kalmadı. Yakınmaları tamamen geriledi. Hastanemizde bu kapalı yöntemi yaklaşık 4-5 yıldan beri uygulamaktayız. Şu ana kadar sonuçlarımız gayet başarılıdır” dedi.

Kalp kapağı kapalı yöntemle değiştirilerek sağlığına kavuşan 74 yaşındaki Şerife Şirvanlı ise kendisini tedavi eden Prof. Dr. Ramazan Topsakal ve ekibine teşekkür etti.



 Vido için tıklayınız
03 Ocak 2020 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER