×
×
HABERLER
Üniversitemizde Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Cami’nin Temeli Atıldı
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemizde Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Cami’nin Temeli Atıldı
Üniversitemiz Kampüsü içerisine yapımını hayırsever Sanık Ailesi’nin üstlendiği 650 kişilik Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kampüsü inşaat alanında düzenlenen temel atma törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Genel Sekreterimiz Murat Yenisu ile Hayırsever Sanık Ailesi katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, yapılacak cami hakkında bilgiler verdi.

Hayırsever Sanık Ailesi adına konuşan İbrahim Sanık da yapılacak cami inşaatında emeği geçenlere teşekkür etti.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da konuşmasında belediyeler olarak hayırsever ile güzel hayır işleri yapıldığını söyledi.

Başkan Palancıoğlu, “Yapımı tamamlandığında burada güzel bir eser ortaya çıkacak. Talas Belediyesi’nde yaklaşık 13 caminin yapımına vesile olduk. Şuanda da Melikgazi İlçesinde 6 caminin inşaatına devam edilmekte. Bunların içerisinde mimari olarak en çok hoşumuza giden ve en güzel camilerden birisi olacak burası inşallah” dedi.  

Törenin son konuşmacısı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında hayırsever Sanık Ailesi’ne teşekkür etti.

Rektörümüz Çalış, “Üniversitemiz kampüsü büyük bir alan. Biz kampüsümüz ile gurur duyuyoruz. Çünkü GreenMetric yaşanılabilir kampüs dünya sıralamasına göre 136, Türkiye sıralamasına göre de 2. sıradayız. Yani Türkiye’de en yaşanılabilir kampüs olarak 2. sıradayız. Bilindiği gibi kampüsümüzde bir camimiz var. Ama tek cami yetmiyordu. İl Müftümüz camii teklifi ile geldiğinde memnuniyet ile kabul ettik. Çünkü büyük bir kampüse sahip olduğumuz için başka camilere de ihtiyacımız var. Ben bu kapsamda İl Müftümüze, Melikgazi Belediye Başkanımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah camii inşaatımız bittiğinde kampüsümüzdeki öğretim üyelerimiz, personelimiz ve öğrencilerimiz faydalanacaklar ” diye konuştu.

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in duasının ardından Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Cami’nin temeline ilk beton döküldü.

Tören, Hayırsever Hacı Bayram Sanık’a plaket takdimin ardından sona erdi.

 Video için tıklayınız


01 Ekim 2020 Perşembe
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER