×
×
HABERLER
Üniversitemizde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditlere Karşı Saha Tatbikatı Yapıldı
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemizde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditlere Karşı Saha Tatbikatı Yapıldı

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında hazırlanarak yürürlüğe giren Kayseri Afet Müdahale Planı çerçevesinde Üniversitemiz Hastanelerinde, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) tehditlere karşı saha ve masa başı tatbikatı yapıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen tatbikata, Vali Şehmus Günaydın, Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Güney ile çok sayıda kurum temsilcisi ve personel katıldı.

Vali Şehmus Günaydın’ın talimatı ile başlayan tatbikatta senaryo gereğince itfaiye ekipleri yangına müdahale etti ve özel kıyafetli ekipler de alanda biyolojik ve radyasyon tehlikesi nedeniyle koruma bantları oluşturdu.

AFAD ekipleri tarafından güvenli alanlara taşınan yaralılar, kimyasaldan temizlendikten sonra müşahedeye alındı.

Gerçekleştirilen tatbikat hakkında bilgiler veren Vali Şehmus Günaydın, katılan tüm ekiplere teşekkür etti.

Vali Günaydın, “Burada eksiklikler iyi tespit edilirse, bu konudaki eğitimlerimizi de daha da sıklaştırarak, bu arkadaşlarımızı iyi eğiterek, bu olaylardaki kaybımızı minimize edecek her türlü tedbiri alacağız. Olmaz, olmaz değil. Yani bu olaylar oluyor. Yaşanıyor. İşte bu olaylar yaşandığında bizlerin bu olaylara anında, sağlıklı ve etkili bir şekilde müdahale etmemiz için mutlaka ve mutlaka arkadaşlarımızı her zaman hazır tutmak zorundayız. Ben arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.



 Video için tıklayınız



27 Kasım 2019 Çarşamba
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER