AKADEMİK BAŞARILAR
Veteriner Fakültemiz Tunus'da Temsil Edildi

Veteriner Fakültemiz Tunus'da Temsil Edildi

Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Akdeniz Ülkeleri Veteriner Fakülteleri (REEV-Med) genel kurulu toplantısına katıldı. Tunus’da gerçekleştirilen bu toplantıda Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesini, Prof. Dr. Murat KANBUR ve Prof. Dr. Yeliz YILDIRIM temsil etti.

Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin de davetli olduğu REEV-Med’in (Association Mediterranean Network of Establishments for Veterinary Education – Akdeniz Ülkeleri Veteriner Eğitim Kurumları Ağı Birliği) 6’ıncı Genel Kurul Toplantısı Tunus’un Hammamet kentinde yapıldı. Akdeniz Ülkeleri Veteriner Fakültelerinin üye olduğu REEV-Med, Akdeniz Ülkeleri Veteriner Eğitim Kurumları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla OIE’nin desteği ile  2012 yılında kurulmuştur. Söz konusu birlik; Arnavutluk, Bosna Hersek, Cezayir, Fas, Fransa, İtalya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Sırbistan, Slovenya, Tunus, Türkiye, Ürdün ve Yunanistan’da bulunan Veteriner Fakültelerinin üyeliklerinden oluşmaktadır.

Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) tarafından tanınan ve bu birliğe üyelik açısından ön basamak olarak kabul edilen REEV-Med’e üyelikle birlikte, Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi; Avrupa Veteriner Fakülteleri ile ikili ilişkiler, projeler, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları ve EAEVE akreditasyonu gibi faaliyetleri hayata geçirilebilecektir. Bu bağlamda Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesinin söz konusu birliğe üyeliğine ilişkin başvuru süreci başlatılmıştır. Bu durum uluslararası kolleberasyonların kurulması ve geliştirilmesi için asgari gerekliliktir.

27 Aralık 2017 Çarşamba
DİĞER AKADEMİK BAŞARILAR