×
×
HABERLER
Veteriner Fakültemizde “Kalite Kontrol ve Kalite Güvence Sistemleri” Anlatıldı
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Veteriner Fakültemizde “Kalite Kontrol ve Kalite Güvence Sistemleri” Anlatıldı

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi tarafından “Kalite Kontrol ve Kalite Güvence Sistemleri” konulu konferans düzenlendi.

Veteriner Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci ile akademisyenler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay da konuşmasında, üniversitenim kalite yönetim sistemi hakkında bilgiler verdi.

Rektör Yardımcısı İlkay, “Üniversitemizin kalite yönetim sistemini oluşturma ve bunu uluslararası gelişmeler, yükseköğretim sistemimizin öncelikleri ve hedefleri doğrultusunda planlama, uygulama, kontrol etme, önlem alma ve iyileştirme çalışmalarımız bütün hızıyla devam etmektedir. Kalite iyileştirme çalışmalarımız; Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme ve Uluslararasılaşma, Toplumsal Katkı ve Yönetim Sistemi temalarında ele alınmaktadır. Üniversitemiz mezunlarının ilgili alan bilgisi ve becerisinin yanı sıra, dijital yetkinlik, iletişim becerileri, ekip çalışması, analitik düşünme ve etik gibi konularda da yetkinlik kazanmaları için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Üniversitemizdeki eğitim öğretim kalitesinin tescil edilmesi için akredite bölüm ve program sayısının artırılması için çalışmalar başlatılmıştır. Bütün eğitim öğretim birimlerimizde öğrencilere uluslararası düzeyde kazandırılması gereken yeterliliklerin gözden geçirilmesi, ders bilgi paketlerinin ve eğitim öğretim yöntemlerimizin bu yeterlilikleri kazandırmak üzere güncellenmesi ve bu yeterliliklerin öğrencilerimize ne derece kazandırıldığının ölçülmesi çalışmalarımız devam etmektedir. Araştırma Geliştirme faaliyetlerimiz üniversitemizi Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk beş, dünyadaki üniversiteler arasında ilk 500’de yer alması için aralıksız geliştirilerek sürdürülmektedir. Kurumsal yapımızı güçlendirmek için Kağıtsız Üniversite Yönetim Sistemi Projemiz devam etmektedir. Bütün iş süreçlerimizin kâğıtsız ortamda dijital olarak gerçekleştirilebileceği, izlenebileceği-değerlendirilebileceği ve anlık olarak raporlanabileceği bu proje gelecek bir yıl içerisinde canlı kullanıma geçmeye başlayacaktır. Kalite kavramı ve gelişimi vurgulanacak. Bu kapsamda fakültelerimizde kalite iyileştirme çalışmalarına değer katacak bu tür konferansların düzenlenmesi bu konulara olan farkındalığı artırması bakımından bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Bristol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Philip Duffus ile Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halit Kanca, “Kalite Kontrol ve Kalite Güvence Sistemleri” hakkında sunum gerçekleştirdiler.

Konferans konuşmacılara plaket takdiminin ardından sona erdi.


14 Ekim 2019 Pazartesi
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER