×
×
HABERLER
Veteriner Fakültesi’nden DEKAMER’e Teknik Gezi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Veteriner Fakültesi’nden DEKAMER’e Teknik Gezi

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi tarafından Ekoloji dersi kapsamında Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne (DEKAMER) teknik gezi düzenlendi.

Veteriner Fakültesi tarafından Ekoloji dersi sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Fatih Doğan Koca tarafından öğrencilerle birlikte Muğla İztuzu’nda faaliyet gösteren DEKAMER'e teknik gezi düzenlendi.

Teknik gezi kapsamında panolarda Caretta Caretta türüne ait örnekler tanıtıldı. Caretta Caretta’ların anatomisi ve üremeleri hakkında bilgi verildi. Tanklarda tedavileri süren Caretta Caretta türüne ait örnekler incelendi.

Kaplumbağaların en sık karşılaştığı yaralanma nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verilerek yaralı kaplumbağaların tedavileri uygulandı. Caretta Caretta’ların yine sıklıkla karşılaştığı parazitsel hastalıklar yerinde görüldü. Tedavileri uygulamalı olarak anlatıldı.

Tesiste bakanlıklarımız ve uluslararası kuruluşlar ile DEKAMER’de gerçekleştirilen projeler tanıtıldı. Caretta Caretta’ların yaşam döngüsü, biyolojisi, yumurtlama dönemi, bakımı, tedavileri ile ilgili video izletildi. Merkezde bulunan görevliler ile karşılıklı soru cevap şeklinde etkinlik gerçekleştirildi. Caretta Caretta’ların havuzdan çıkarılması ve taşınmasını uygulamalı olarak sağlandı. Yaralı Caretta Caretta’lar bal mumu ile uygulamalı olarak tedavi edildi.

Denize bırakılacak 6 deniz kaplumbağasının temizlik, ölçüm, markalama ve genetik örnek alma uygulamaları gerçekleştirildi. Tedavileri tamamlanan Caretta Caretta’lar tanklara aktarılarak sahile taşındı.  Ve sahilde canlı yayında tedavileri tamamlanan Caretta Caretta’lar kendi yaşam ortamlarına (denize) gönderildi. Deniz kaplumbağalarının yaşam ortamlarına gönderilmesi etrafta bulunan yerli ve yabancı turistler ile interaktif olarak gerçekleştirildi.


01 Kasım 2019 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER