×
×
HABERLER
Veteriner Hekimliği Eğitimine Başlayan Öğrenciler Törenle Önlük Giydi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Veteriner Hekimliği Eğitimine Başlayan Öğrenciler Törenle Önlük Giydi

Türkiye’de Bilimsel Veteriner Hekimliği Eğitiminin başlamasının 177. yıldönümü Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.  Etkinlik kapsamında veteriner hekimliği eğitimine başlayan 100 öğrenci törenle önlüklerini giydi.

Veteriner Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay,  Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, akademisyenler, öğrenci ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, fakülte hakkında bilgiler verdi.

Dekan İnci, “Fakültemize bu yıl kayıt yaptıran sevgili öğrenciler, sizler saflığın ve temizliğin sembolü sağlığın en dıştan ilk koruyucusu bu beyaz önlüğü giyerek Modern Entegre ve İnteraktif Veteriner Hekimliği Eğitimine başlamış bulunuyorsunuz. Ben kalbi olarak söylüyorum ki, sizler modern dünyanın en saygın mesleklerinden biri olan Veteriner Hekim unvan ve yetkisi ile bu fakülteden mezun olacaksınız. Mesleki hayatınızda hayvan ve insan sağlığına hizmet edeceksiniz. Sizleri bu tercihlerinizden dolayı tebrik ediyor hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay ise öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Rektör Yardımcısı İlkay, “Sevgili öğrenciler, sizler saflığın, temizliğin ve dürüstlüğün sembolü olan bu beyaz önlüğü giyerek Veteriner Hekimliği eğitim ve öğretimine adım atmış oluyorsunuz. Sizlerin günümüzün en saygın mesleklerinden biri olan Veteriner Hekim unvan ve yetkisi ile Veteriner Fakültemizden üstün başarı ile mezun olmanızı diliyorum. Bunun için de eğitim-öğretim döneminizi çok verimli geçirmeniz ve kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Sizlere eğitim-öğretim hayatınızda üstün başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül’ün konuşmasının ardından Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çağrı Çağlar Sinmez’in verdiği  “Veteriner Hekimliğinde Güncel Konseptler ve Hedefler” konulu konferans verdi.

Etkinlik, veteriner hekimliği eğitimine başlayan 100 öğrenciye, beyaz önlükleri giydirilmesinin ardından sona erdi.


23 Ekim 2019 Çarşamba
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER