Voltacar, Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında 4. Oldu

Voltacar, Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında 4. Oldu

Mühendislik Fakültesi Enerjist kulübü tarafından üretilen elektrikli araç “Voltacar”, 14-22 Eylül 2019 tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında” 92 takım arasında 4. oldu ve ayrıca “Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşviki Ödülü” kazandı.

TÜBİTAK tarafından 15 yıldır organize edilen “Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları” 14 - 22 Eylül 2019 tarihlerinde TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirildi.

Elektrikli araç yarışlarında Erciyes Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nesrin Kayataş Demir ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Kaya akademik danışmanlığında Enerjist kulübünün öğrencilerinin tasarladığı Voltacar isimli araç, 92 takım arasında 4. oldu. Ayrıca ”Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşviki” ödülü kazandı.

07 Ekim 2019 Pazartesi