×
×
HABERLER
YÖK’ten Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi’ne Turuncu Bayrak Ödülü
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
YÖK’ten Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi’ne Turuncu Bayrak Ödülü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi’ne mekânda erişebilirlik alanında turuncu bayrak belgesi verildi.

“Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” sloganları ile yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmayı ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmayı amaçlayan “Yeni YÖK” tarafından “Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı” ve “2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri” gerçekleştirildi.

Bu yıl ilk kez engelli bireylere yönelik katkılarından dolayı Engelsiz Üniversite Ödülleri-Bireysel Ödüller kategorisinde Engelli Dostu Ödülleri’nin de sahiplerini bulduğu çalıştaya; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK üyeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yetkililer, rektörler ile üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları katıldı.

Ödül töreninde Erciyes Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay yer aldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un konuşmalarının ardından Mekânda Erişim Bayrak Ödülü”ne (Turuncu Bayrak) yapılan 41 Üniversiteden 345 başvuru sonucu, 26 üniversiteye toplamda 92 Turuncu Bayrak Ödülü verildi.

ERÜ Edebiyat Fakültesi’nin turuncu bayrak ödülünü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay’a, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç takdim etti.


16 Mayıs 2019 Perşembe
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER