Yaşama Sevinci, Mutluluk Ve Odaklanma Konferansı Düzenlendi

Yaşama Sevinci, Mutluluk Ve Odaklanma Konferansı Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi (ERREM) Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Atak, Özel Kayseri Bil Kız Kolejinde “Yaşama Sevinci, Odaklanma” konulu konferans verdi.

Özel Kayseri Bil Kız Koleji Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, okul yöneticileri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğr. Gör. Mustafa Atak, toplumda karamsar bakış açısının yaygın olduğunu, insanların birçoğunun halinden memnun olmadığını, var olan potansiyeline uygun bir yer ve konumda bulunmadığını, dolayısıyla mutsuz ve huzursuz kalabalıkların her geçen gün arttığını belirtti.

Atak, gençlerin mutlu olmak için sürekli geleceğe odaklandıklarını, mutluluğu daima ileride gördüklerini, hâlbuki mutluluğun insanla gelen bir yol azığı olduğunu kaydetti.

Konferansında mutlu olmak, yaşama sevinci kazanmak ve dikkat dağınıklığından kurtulmak için eskimeyen terapi yöntemlerini anlatan Atak, “Her daim mutlu olmak mümkün değil. Asıl mutluluk eldekilere sahip olma, farkında olma ile gerçekleşebilen bir durumdur. Zorlandığında, sıkıldığında kaçınmak ve çalışmayı bırakmak başarıya en önemli engeldir. Kişinin yorulduğunda başka bir işe sarılmasının hem depresyonu, hem de dikkat dağınıklığını yenmede etkili olmaktadır” dedi.

Konferansın sonunda Öğr. Gör. Mustafa Atak, kitaplarını imzaladı.

01 Ekim 2018 Pazartesi