Ziraat Fakültesinde “Kariyer Günü” Etkinliği Düzenlendi

Ziraat Fakültesinde “Kariyer Günü” Etkinliği Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Tarım ve Hayvancılık Kulübü tarafından “Kariyer Günleri” etkinliğine konuşmacı olarak Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Doğan Işık, Doç. Dr. İsmail Ülger, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşması yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, fakülte hakkında bilgiler verdi.

Dekan Arslan, “Kariyer günleri etkinliklerinin amacı, kamu ve özel sektörden üst düzey yöneticileri davet edip öğrencilerimizle buluşmalarını sağlamaktır. Kayseri büyük bir tarım potansiyeline sahiptir. Bunun en güzel örneği de Kayseri Şeker Fabrikasıdır. Biz Kayseri Şeker ile üniversite-sanayi işbirliği kapsamında, bölgede ve ülke genelinde rekabet gücünü artırmaya yönelik önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Fakültemizin öğrencileri de bu çalışmalarda görev alabilecek potansiyele sahiptir” dedi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise konuşmasında, ERÜ Ziraat Fakültesinin, Türkiye’deki Ziraat Fakülteleri arasında birinci konumda bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kayseri Pancar Kooperatifi ve Şeker Fabrikası hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Etkinlik, Başkan Akay’a, Dekan Arslan’ın plaket takdiminin ardından sona erdi.

19 Ekim 2018 Cuma