Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yaptırılacak Hasta Yakını Misafirhanesi İnşaatının Temeli Atıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak ve Tıp Fakültesi Hastanelerimizde tedavi gören hasta yakınlarının da faydalanabileceği “Hasta Yakını Misafirhanesi” inşaatının temel arma törenini gerçekleştirdi. Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, aşı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Rektörümüz Çalış, “Üniversitemizde geliştirilen Covid-19’a karşı aday aşımızın Faz 1 çalışmalarına devam edilmekte. Bugün itibari ile 44 gönüllümüze aday aşımızın ilk dozu yapıldı. Çok şükür hiçbir gönüllümüzde yan etki görülmedi” dedi.

Erenköy Mahallesi’nde ki inşaat alanında düzenlenen temel atma törenine, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, İlçe Belediye Başkanları ve oda başkanları ile davetliler katıldı.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, hasta yakını misafirhanesinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektörümüz Çalış, “Kayseri olarak Anadolu’nun en büyük sağlık merkeziyiz. Sadece Kayseri’ye hizmet etmiyoruz. Çevre illerimize de hizmet veriyoruz. Gerçekten çok büyük bir ihtiyaç olan bu misafirhaneye emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız nezdinde herkese teşekkür ediyorum. Belediyecilik hizmeti olarak yapılabilecek en güzel bir hizmetlerden birisi de burasıdır” dedi.

Üniversitemizde Covid-19’a karşı geliştirilen aday aşı çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Rektörümüz Çalış, şunları kaydetti:

“Üniversitemizde geliştirilen Covid-19’a karşı aday aşımızın Faz 1 çalışmaları devam etmekte. Bugün itibari ile 44 gönüllümüze aday aşımızın ilk dozu yapıldı. Çok şükür hiçbir gönüllümüzde yan etki görülmedi. Faz 1 çalışmaları için bu çok önemli bir aşamaydı. Faz 1 çalışmalarının en önemli parametresi güvenliktir. Güvenliği bu şekilde inşallah aşmış olacağımıza inanıyoruz. Tabi 3 gün sonra ikinci doz aday aşı uygulaması gönüllümüze yapılacak. Bu güvenliğin iyi bir şekilde geçmesi Faz 2 çalışmalarına bir önce geçilebileceğini bizlere gösterdi. İnşallah Sağlık Bakanlığı’mız ile gerekli temaslara geçerek, Faz 2 çalışmalarını da bir an evvel başlamak istiyoruz. Tabi ki prosedürler içerisinde bu çalışmayı uygulamak gerekmekte. Üniversitemiz İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKUM) dünya çapında kaliteli bir merkez biz asla kaliteden taviz veremeyiz. Prosedürlere uymak şartı ile Faz 2 çalışmalarına bir an önce başlanılacağının da buradan müjdesine vermek istiyorum. İnşallah Faz 1 ve Faz 2 çalışmaları bir an önce biter ve yerli ve milli aşımıza bir an önce kavuşuruz diye ümit etmekteyiz.”

Rektörümüz Çalış’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da konuşmasında Erciyes Üniversitesi’nin aşı çalışmasındaki başarılarından dolayı tebrik ederek, temeli atılan hasta yakını misafirhanesi hakkında bilgiler verdi.

Törenin son konuşmacısı AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ise konuşmasında vatandaşlar tarafından Erciyes Üniversitesi’nin aday aşısının umutla beklendiğini belirterek, “herkes Kayseri’nin aşısını bekliyor. Salgın süreci içerisinde ülkemizde Kayseri aşısı olarak dile getiriyoruz ama dünyada da Türkiye’nin aşısı beklenmekte. Milletimiz her zaman diğer aşıların yanında yerli ve milli olduğu için Erciyes Üniversitesi’nin aşı adayını bir adım önde tutuyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından “Hasta Yakını Misafirhanesi” inşaatının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Video için tıklayınız.

24 Kasım 2020 Salı