Cumhurbaşkanımız Erdoğan, ERÜ’nün 2018-2019 Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Erciyes Üniversitesi’nin 40. Kuruluş Yıldönümü ve 2018-2019 Akademik Yıl Açılış törenine katıldı. Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış tarafından Fahri Doktora Belgesi takdim edildi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde çok sayıda bakan ve milletvekili ve YÖK Başkanının da katıldığı törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerin destek olmadığı, öncülük etmediği bir kalkınma hamlesinin hedefine ulaşmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Halktan kopuk, şehrinden kopuk, ülkenin ve milletin dertlerinden kopuk bir üniversitenin ne kendi öğrencisine, ne de memlekete bir faydası olur. Kayserimizin göz bebeği Erciyes Üniversitesi, bu noktada rüştünü ve başarısını ispat etmiş müstesna bir kurumdur. Üniversitemiz, yıllardır akademik çalışmaları yanında Kayseri’nin ekonomik ve sosyal hayatına da damga vuruyor. Üniversite sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinin sergilendiği yerlerden biri Kayseri’dir” dedi.

Konuşmasında “Biz her alanda olduğu gibi üniversitelerde de tek tipçiliğe karşıyız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“81 milyonluk bir ülke olarak toplumsal farklılıklarımızın üniversitelerimize yansımasına bu açıdan çok büyük önem veriyoruz. Türkiye’nin tüm renkleri, tüm zenginlikleri üniversitelerimizde olmalıdır. Şiddete bulaşmadığı, terörü kutsamadığı sürece ne kadar aykırı ne kadar rijit olursa olsun, her görüşe üniversitelerimizde yer vardır. Diğer türlü üniversitelerimizin akademik başarı skalasında yükselmesi mümkün değildir.”

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında, Erciyes Üniversitesi olarak alanında yetişmiş tecrübeli eğitim kadrosuyla, öğrencileri çağın ve modern bilimin gereklerine göre yetiştirdiklerini kaydetti.

Rektör Çalış, “Türkiye’nin her alanda çağı yakalaması ve ötesine geçmesi için, biz üniversitelere büyük görev düştüğünün ve hedeflere ulaşmak için teknolojide geri kalmamamız gerektiğinin farkındayız. Bu çerçevede, kurucusu ve büyük ortağı olduğumuz Erciyes Teknoparktaki Üniversite-Sanayi işbirliğini genişleterek;  Kayseri Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgeleri ile yakın çalışma içerisinde birçok projeye imza atacağız. Böylece, sürekli savunduğumuz ‘kampüste üniversite değil sahada üniversite’ fikrini hayata geçireceğiz. Üniversitelerin büyümesi ve dünya klasmanında kendine kalıcı yer bulabilmesi, ulusal ve uluslararası üniversite derecelendirme kuruluşlarının sıralamalarındaki yeri ile doğru orantılıdır. Erciyes Üniversitesi, üniversite derecelendirme kuruluşu TIMES tarafından geçtiğimiz ay açıklanan Dünya Üniversiteleri Sıralamasında,  ülkemizden sıralamaya girebilen 23 üniversite arasında 8’nci, devlet üniversiteleri arasında ise 5’nci sırada yer almıştır. Bu, üniversitemiz için başarı olarak görünse de, amacımız Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedef doğrultusunda dünya sıralamasında ilk 500 üniversite içerisine girmek olacaktır” dedi.

ERÜ Rektörü Mustafa Çalış, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizin milli menfaatleri, dünya mazlumlarının hakları için sergilediğiniz tavır ve dik duruşunuz hepimizi gururlandırmaktadır. Ülke olarak karşımızda birçok şer odağı bulunsa da, bizi taşeron terör örgütleri ve paralel yapılanmalar ile zayıflatmaya ve yıkmaya çalışsalar da; devletimizin başında zatıâliniz gibi güçlü bir lider,  ülkesine sevdalı akademisyen ve öğrenciler olduğu müddetçe bizi asla yıkamayacaklardır. Güçlü ve Büyük Türkiye istemeyen kesimlerle mücadelenin en iyi yolu,  Zatıâlinizin her zaman dile getirdiği gibi; milli birliğimize sahip çıkarak bilimin ışığında çok çalışmak ve üretmek olacaktır.”

Törende Rektör Çalış, Erciyes Üniversitesi Senatosu tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Sağlık Yönetimi” alanında tevcih edilen fahri doktora unvanına ilişkin senato kararını okudu.

Daha sonra Rektör Çalış, Cumhurbaşkanına cübbe giydirdi ve “Fahri Doktora” belgesini takdim etti.

Tören; “Dünyada Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk Bilim İnsanı” sıralamasına giren Prof. Dr. Cem Evereklioğlu ile Prof. Dr. Kürşad Ünlühızarcı’ya plaket takdiminin ardından son buldu.

Video için tıklayınız

13 Ekim 2018 Cumartesi