ERSEM’den 114 Ülkeden 190 Öğrenci Mezun oldu

ERSEM’den 114 Ülkeden 190 Öğrenci Mezun oldu

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM) ve Kaşgarlı Mahmut Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERÜ TÖMER) tarafından Uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen Türkçe Öğrenim Programını bitiren 114 farklı ülkeden 190 öğrenciye belgeleri takdim edildi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Kılıç, ERSEM Müdürü Prof. Dr. Murat Saraçoğlu, ERÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Turgut Koçoğlu ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan mezuniyet törenin açılış konuşmalarında ERÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Turgut Koçoğlu ve ERSEM Müdürü Prof. Dr. Murat Saraçoğlu da, Türkçe öğrenim programı ve ERSEM faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Kılıç da konuşmasında ERSEM’in kuruluşundan bu yana kamu ve özel sektör, ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile işbirliğinin gelişmesine önemli katkılarda bulunduğuna dikkat çekti.

Rektör Yardımcımız Kılıç,“ Toplamda 54 Bini aşkın öğrenciye sahip olan ve 114 Farklı ülkeden 3 bin 200’ü aşkın uluslararası öğrencisi bulunan üniversitemizde göreve geldiğimiz ilk günden bu yana her zaman Öğrenci ve Araştırma odaklı yönetim anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürmeye bizler özen gösterdik. Siz uluslararası öğrencilerimizin hem Türkçe öğrenimleri, hem de Kadim şehir Kayseri’mize adaptasyonlarını sağlamak için eğitim-öğretimleriniz öncesi yıl boyunca çeşitli aktiviteler düzenledik ve ülkemizi, şehrimizi ve üniversitemizi tanımanız yabancılık çekmemeniz için elimizden gelen gayreti gösterdik” dedi.

Konuşmasında ERSEM’den mezun olan öğrencilere eğitim hayatları boyunca başarılar dileyen Rektör Yardımcımız Kılıç, “ERSEM ve ERÜ TÖMER işbirliği ile dönem başında A-1 seviyesinde başladığınız Türkçe Öğrenim programından bugün mezun oluyorsunuz. Önümüzdeki dönemde fakültelerinizde eğitim-öğretim alarak alanında uzmanlaşmış bireyler olacaksınız. Eğitim-öğretim hayatınız sonunda ülkelerinize döndüğünüzde ise her biriniz bizim birer kültür elçimiz olarak Üniversitemizi sizler temsil edecek, burada eğitim-öğretim almak isteyen arkadaşlarınıza sizler öncülük edeceksiniz. Türkçe Öğrenim Programından mezun olan siz gençlerimizi gönülden tebrik ediyor, eğitim-öğretim hayatınız boyunca hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, mezun öğrencilere diplomalarının verilmesi, şiir dinletisi, şarkıların söylenmesinin ardından sona erdi.

29 Haziran 2022 Çarşamba