ERÜ’de “Geleceğine Yön Ver” Konulu Konferans Düzenlendi

ERÜ’de “Geleceğine Yön Ver” Konulu Konferans Düzenlendi
Erciyes Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve ERÜ Girişimcilik Kulübü tarafından “ Geleceğine Yön Ver” konulu konferans düzenlendi.

Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, İzzet Bayraktar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Derviş Boztosun, Kayseri Genç Girişimciler Derneği  (KGGD) Yönetim Kurulu Başkanı, Orsıfed Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Gülsoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gülsoy, Eğitim- Proje Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Yusuf Agirdağ’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İzzet Bayraktar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Derviş Boztosun, “Girişimcilik zordur çünkü risk almayı gerektirir. Fakat her ne kadar zor olsa da, isteyince yapılamayacak hiçbir şey yoktur. Bu bağlamda bizim amacımız da öğrencilerimize girişimcilik ruhunu kazandırmaktır ”dedi.

Daha sonra ERÜ Girişimcilik Kulubü Başkanı Canberk Gürbüz, kulüp faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Girişimcilik hakkında bilgi veren KGGD Yönetim Kurulu Başkanı, Orsıfed Yönetim Kurulu Başkan Yrd. ve Gülsoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gülsoy, “ Girişimcilikte genç olmanın hem avantajları hem de dezavantajları bulunmaktadır. Gençliğin verdiği dinamizm girişimcilikte avantaj sağlarken tecrübesiz olmak da dezavantaj sağlamaktadır. Fakat tecrübesizlik azim ve kararlılıkla yenilebilir” diye konuştu.

Eğitim- Proje Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Yusuf Agirdağ ise konuşmasında, “Hedefinize ulaşmak için öncelikle kendinizi tanımalı, ona göre plan yapmalı ve kararlı olmalısınız. Aynı zamanda bir şeyi denemeden başarılı olup, olamayacağınızı bilemezsiniz. Bundan dolayı girişimci ruhuna sahip olmalı ve yeteneklerinizi keşfetmelisiniz” şeklinde konuştu.

Video için tıklayınız

06 Mart 2017 Pazartesi