Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarafından “Ülkemizde Tarımsal Öğretimin Başlamasının 176. Yıldönümü” Programı Düzenlendi

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası tarafından “Ülkemizde Tarımsal Öğretimin Başlamasının 176. Yıl dönümü” nedeni ile program düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcımız Recai Kılıç, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Sönmez, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Koç ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Sönmez, konuşmasında ziraat öğreniminin önemine dikkat çekti.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Koç ve Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin’in konuşmalarının ardından etkinliğin son konuşmacısı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında tarımın ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişmelerinde vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana Erciyes Üniversitesi üst yönetimi olarak her zaman öğrenci ve araştırma odaklı yönetim anlayışı ile çalışmalar sürdürdüklerine dikkat çeken Rektörümüz Çalış, Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesinin birçok kurum ile ortak çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Etkinlik, akademik çalışmaları ile başarı elde eden Ziraat Fakültesi Öğretim üyelerine plaket takdiminin ardından sona erdi.

10 Ocak 2022 Pazartesi