Üniversitemizde “Kampüste Sürdürülebilir Sanat” Konusunda Workshop Düzenlendi

Üniversitemizde “Kampüste Sürdürülebilir Sanat” Konusunda Workshop Düzenlendi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sürdürülebilirlik Ofisi tarafından “Kampüste Sürdürülebilir Sanat” konusunda workshop düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Kılıç, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygül Aykut ile akademisyenler ve öğrenciler karıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygül Aykut, üç gün boyunca devam edecek etkinlik hakkında bilgiler verdi.

Dekan Aykut, “Yükseköğretim kurumları sadece gelecek kuşakların mesleki bilgi, beceri ve yeterliliklerini inşa etmekle değil, uzun vadeli öngörüler ile geleceği güvence altına almak ve onu inşa etmekle de yükümlülerdir. Bu nedenle içinde bulunduğumuz yüzyıl toplumsal, çevresel ve ekonomik sorunları doğru okumak ve onlara karşı çözüm önerileri getirmek ve nesillerin niteliklerini belirlemek ve bunlarla ilgili öngörülerde bulunmak üzere daima bir adım önde gitmek durumundadır. Bu önde gitme sorumluluğu biz eğitim neferlerinin sorumluluğudur” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Kılıç da konuşmasında workshop’un düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kılıç, “Sürdürebilir kalkınma amaçlarını sosyal, çevresel ve ekonomik boyutları ile ela alan çevreye saygılı, hayata geçirdiği projeleri ile ulusal ve uluslararası platforma örnek sürdürebilir bir üniversite olmayı amaçlayan bir yönetim anlayışımız var. Bu çerçevede üniversitemizin 2022-2026 yılları için hazırlanan stratejik planında ayrı bir tema gurubu olarak sürdürülebilir kampüs temasını yerleştirdik. Bu tema çerçevesindeki performans göstergelerini somut izlenebilir bir hale getirmeyi amaçladık. Bununla ilgili çalışmalarımızda tamamlayıp, Cumhurbaşkanlığımıza sunduk. Sürdürülebilirlik ekosistemi içerisinde eşleşen akademik birimlerimiz ve araştırma merkezlerimiz multidisipliner araştırma ortamını oluşturmakta ve bu doğrultuda üniversitemiz şehrimize ve ülkemize üst düzeyde katkı sağlamakta ve bu alnda da önemli çıktılara imza atmaktadır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik atölye çalışmaları ile devam etti.

Etkinlik, 13 Mayıs 2022 Cuma günü sona erecek.

11 Mayıs 2022 Çarşamba