AKADEMİK BAŞARILAR
Üniversitemiz Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Volkan Erdemir’in Başarısı

KİTAP dergisi “Yılın En İyileri Ödülleri”nin sahipleri belli oldu. Bu yıl 31'incisi verilen ödüllerde seçici kurullar, dört farklı dal, 14 kategoride 15 ödül belirledi.

Doğan Hızlan, Faruk Şüyün, Metin Celâl, Sevengül Sönmez ve Sırma Köksal’dan oluşan seçici kurul, Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Ali Volkan Erdemir’in Japoncadan çevirdiği Kunio Nakamura ve Hiroko Dozen imzalı “Haruki Murakami Sözlüğü” kitabına “Haruki Murakami başta olmak üzere Japon yazarların eserlerini Türkçeye kazandırarak okurları Japon edebiyatıyla tanıştırdığı, akademik çalışmalarıyla yayıncılık faaliyetlerini bir arada sürdürerek gençlere çevirmenlik alanında rol model olduğu” için Yılın Çeviri Kitabı ödülünün verilmesine oy birliğiyle karar verdi.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

22 Mart 2024 Cuma
DİĞER AKADEMİK BAŞARILAR