Üniversitemizde 4. Uluslararası ERAKAM Kore Çalışmaları Konferansı Düzenlendi

Üniversitemizde 4. Uluslararası ERAKAM Kore Çalışmaları Konferansı Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi Avrasya Kore Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERAKEM) tarafından Uluslararası Kore Çalışmaları Konferansı düzenlendi.

Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Aydın, Türkiye Kore Kültür Merkezi Müdürü Sıng Chuel Jeon, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özen Tok, Kore Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sırrı Göksel Türközü ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Aydın katılımcılara Erciyes Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Konuşmasında Erciyes Üniversitesi’nin sosyal bilimler alanında lokomotif görevler üstlendiğine dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın, şunları kaydetti: “Üniversitemizin köklü fakültelerinden birisi olan Edebiyat Fakültemizde kuruluşundan bu yana sosyal bilimler alanında adından söz ettiren, uzman akademik personeli ile donanımlı mezunları her zaman tercih edilen ülkemizin önemli fakültelerinden birisi olmuştur.

Edebiyat Fakültemiz bünyesinde 1998 yılında kurulan Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalımız, yürüttüğü araştırmalar ve verdiği eğitim-öğretimle, değişime ve gelişime açık bireyler yetiştirmeyi, görev edinmiş önemli bölümlerimizdendir. 2010–2011 eğitim-öğretim yılında Türkiye’de ilk kez Kore Dili ve Edebiyatı alanında yüksek lisans programı nın açıldığı ve şuan 400’e yakın lisans öğrencisinin eğitim gördüğü Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalımız, yılda ortalama 50 mezun vererek, Kore Kültürünün tanıtılması ve araştırılmasında önemli katkılar sunmaktadır.” Türkiye Kore Kültür Merkezi Müdürü Sıng Chuel Jeon da konuşmasında etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Kore akımının geçici olmaktan ziyade gelecekte de tüm alanları olumlu anlamda etkileyecek bir kültür olgusu olarak devam edebilmesinde akademik çalışmaların rolünün oldukça önemli olduğunu düşünmekteyiz. Kore çalışmalarını sürdüren araştırmacıların çalışmalarını bu alanda sürdürmesinin temenni etmekteyiz” diye konuştu.

Kore Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sırrı Göksel Türközü ise düzenlenen etkinlik hakkında bilgi vererek, “İsmini Erciyes Dağı’ndan alan Üniversitemizde gerçekleşen bu önemli konferansın görkemli Erciyes Dağı’nın enerjisini alarak, büyük bir başarı ile sonuçlandırılacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından konferans “Avrasya’da Kore Çalışmaları, Araştırmalar ve Beklentiler” konusunda akademisyenlerin sunumları ile devam etti.

25 Nisan 2024 Perşembe