×
×
HABERLER
2016 Yılı “TÜBA Ödülleri” Sahiplerini Buldu
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
2016 Yılı “TÜBA Ödülleri” Sahiplerini Buldu
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 2016 yılı “Uluslararası Akademi, GEBİP ve TEÇEP Ödülleri” Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. 31 bilim adamına ödül verilen törende; Malzeme Bilimi ve Mühendisliği alanında TÜBA-GEBİP ödülüne layık görülen Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Serdar Önses, ödül alan akademisyenler arasındaydı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen "2016 yılı TÜBA Ödülleri" törenine; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan, Yargıtay Başkanı İsmail R. Cerit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Tuğrul Türkeş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, milletvekilleri, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, BST Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, BST Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Habip Asan, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, TİKA Başkanı Serdar Çam, TÜBA üyeleri, diğer protokol mensupları ile akademisyenler, ödül sahiplerinin yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜBA Başkanı Acar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının ardından 2016 TÜBA ödülleri, sahiplerine tevdi edildi.

Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Mardin adına Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Kallek, Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorisinde Washington Üniversitesi (ABD) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mary-Claire King adına TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. H. Tayfun Özçelik, Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde ise California Berkeley Üniversitesi (ABD) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Omar M. Yaghi’ye ödüllerini  Cumhurbaşkanı Erdoğan takdim etti.
2016 yılında 31 genç bilim adamının TÜBA-GEBİP, 6 bilim adamının ise TÜBA-TEÇEP ödülüne layık görüldüğü törende diğer akademisyenlere ödüller; TÜBİTAK  Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından takdim edildi.

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği alanında TÜBA-GEBİP ödülüne layık görülen Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Serdar Önses’e ise ödülünü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar verdi.


03 Şubat 2017 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER