Avrupa Radyoloji Okulu Çocuk Radyolojisi Alanında Erciyes Üniversitesi Ev Sahipliğinde Kurs Düzenledi

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Radyolojisi Bilim Dalı’nın ev sahipliği yaptığı Avrupa Radyoloji Okulu ESOR (European School of Radiology) Erciyes Üniversitesi’nde eğitim kursu gerçekleştirdi.

Lokal organizasyonunu Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Çocuk Radyoloji Bilim Dalı Başkanı ve Çocuk Radyolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun’un yaptığı program, 17-18 Eylül tarihlerinde Kayseri’de gerçekleştirildi. Eğitim programına Avrupa’nın farklı ülkelerinden alanında tanınmış 10 bilim insanı katıldı.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden Radyoloji alanında araştırma görevlisi uzmanların kursiyer olarak katıldığı programda konuşma yapan Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun şunları kaydetti: “ Erciyes Üniversitesi ve Türk Radyoloji Derneği olarak böylesine önemli bir eğitim kursu düzenlemekten dolayı memnuniyet duyduk. Sahasında tanınmış Avrupalı 10 bilim insanı kursumuzda iki gün boyunca uzman hekimlere eğitim verdi. Bilindiği gibi Çocuk Radyolojisi Sağlık Bakanlığı tarafından yan dal olarak kabul edildi. Bundan dolayı, Çocuk Radyolojisi Derneği olarak üyelerimizin eğitimine büyük önem vermekteyiz. Bu yıl başında yine Erciyes Üniversitesi olarak uluslararası katılımla Çocuk Radyolojisi Sempozyumu düzenlemiştik. Bu gibi toplantılar, uluslararası camia ve Avrupa Radyoloji Derneği ile ilişkilerimizi ve iş birliklerimizi artırmaya katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

18 Eylül 2015 Cuma