ERÜ’de Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Anlatıldı

ERÜ’de Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Anlatıldı
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “Çağının Tanığı Milletin Sesi Mehmet Akif Ersoy” konulu panel düzenlendi.

ERÜ 15 Temmuz Yerleşkesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen panele; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Dursun Ali Tökel ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Panelin ilk konuşmacısı Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı, Mehmet Akif Ersoy’un hayatının bütün safhalarında örnek bir insan olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Andı, “Mehmet Akif Ersoy gibi önemli bir şahsiyet, toplumsal bir değerdir. Onun toplumsal bir değer olduğunun kanıtı toplumun her kesiminin kabulünü kazanmış olmasıdır” dedi.

Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un sadece İstiklal Marşı’mızın yazarı değil, aynı zamanda şahsiyeti ve eserlerinde sunduklarıyla örnek bir kişilik olduğunu kaydeden Prof. Dr. Andı,  “Mehmet Akif Ersoy, aynı zamanda dil konusunda donanım sahibi bir insandır. Arapçanın yanında Farsça ve Fransızcaya hakimdir. Bu üç dili iyi derecede bilen milli şairimiz, Türkçe olarak en güzel şiirleri kaleme almıştır” diye konuştu.

Panelin diğer konuşmacısı Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Dursun Ali Tökel ise, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un gerek yazdığı eserler, gerekse sahip olduğu şahsiyet ve kişiliğinin öneminden bahsetti.

Panelin sonunda ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, panelistlere üniversitenin çini vazosunu takdim etti.

16 Aralık 2016 Cuma