ERÜ İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Emeklilik Töreni

ERÜ İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Emeklilik Töreni
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yaş haddinden emekli olan öğretim üyeleri Prof. Dr. Osman Unutulmaz ile Prof. Dr. Rıfat Yıldız için emeklilik töreni düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Genel Sekreter Doç. Dr. Eyyup Ecevit,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Şaban Uzay’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve idari personel katıldı.

Prof. Dr. Osman Unutulmaz ve Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın hayat hikâyelerinin anlatıldığı kısa filmle başlayan törende konuşan Dekan Vekili Prof. Dr. Şaban Uzay, “Gerek akademisyen olarak, gerekse çeşitli düzeylerde yöneticilik görevleriyle fakültemizin gelişmesine, kurumsallaşmasına katkı sağlayan çok değerli iki hocamız Prof. Dr. Osman Unutulmaz ve Prof. Dr. Rıfat Yıldız yaş haddinden emekli olmuşlardır. Kendilerine fakültemiz adına teşekkür ediyor, değerli iki hocama sevdikleriyle birlikte, gönüllerince geçirecekleri bir emeklilik diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında, “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi köklü bir fakültedir. Gerek üniversitemiz içinde, gerekse üniversitemize bağlı diğer illerdeki birimler içerisinde birçok yönetici çıkarmıştır. İdarecilik döneminde bu fakülteyi yakından tanıma fırsatım oldu. Benim dekan olduğum zamanlarda Osman hocamız da dekanlık görevini devralmıştı. Bu süreçte Osman hocamızın kendi işini yapmaya çalışan, bize de sonuna kadar destek olamaya çalışan bir yönetici olduğunu gözlemledik. Osman hocamı yapıcı, iyi niyetli, ülkesi ve milleti için çalışan iyi bir insan olarak tanıdık. Rektör Yardımcılığı döneminde üniversiteye çok büyük hizmetleri olmuştur. Osman hocama bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Rıfat hocamızı rektörlük dönemimde tanıma fırsatı buldum. Rıfat hocamda gayretli, ülkesi ve milleti için bir şeyler yapmaya çalışan, iyi bir bilim adamıdır. Özellikle de KAYHAM’da yaptıklarıyla bu merkezi Türkiye’ye örnek olacak hale getirmesi bizim için çok önemli. Fakülteden emekli olsa da KAYHAM’da bizimle çalışmaya devam edecek. Rıfat hocama da bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Emekli olan öğretim üyelerinden Prof. Dr. Osman Unutulmaz, “Columbia Üniversitesi’nde uzun zamanlar çalıştım. Oradaki hocalarımız bana burada kalmak istersen yerin her zaman hazır dediler. Fakat ben hiç düşünmedim. Ben ülkeme döneceğim dedim ve 1980’de burada göreve başladım. Bugün burada olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Prof. Dr. Rıfat Yıldız ise, “Meslek hayatım boyunca daima yenilik arayışları içinde oldum ve projeler üretmeye çalıştım. Bu süreçte hep ekip kurmak ve ekip içinde olmak vazgeçilmezdi. Bu nedenle sizlerin çoğunuzla çeşitli kurumsal projelerde, bilimsel araştırma projelerinde bir arada çalışma fırsatım oldu. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından emekli olan öğretim üyelerine plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Video için tıklayınız

09 Şubat 2017 Perşembe