ERÜ Mimarlık Fakültesi 21. Dönem Mezunlarını Verdi

ERÜ Mimarlık Fakültesi 21. Dönem Mezunlarını Verdi
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreni düzenlendi. 21. mezuniyet programı kapsamında 130 öğrenci mezun oldu.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen mezuniyet törenine; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak ile Prof. Dr. Murat Doğan, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Aslantaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun’un yanı sıra, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Aslantaş mezunlara tavsiyelerde bulunarak, çevrenin dengesini bozmadan şuurlu bir şekilde imar etmek gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Aslantaş, “Sevgili mezunlarımız her şeyden önce insan merkezli bir medeniyeti ortaya koyabilmek için insan anlayışımızı yeniden inşa etmemiz gerekiyor. Kendisi olmayanın ne ilmi, ne de teknolojisi olur. Kendisi olmayanın sanat ve mimarisi de olmaz. Kendisi olmayanın kendi medeniyeti de olmaz. Kendi teknoloji, ilim, sanat, mimari, edebiyat ve medeniyetimizi inşa etmemiz için kendimizi tanımak mecburiyetindeyiz. Medeniyetimizi inşa etmek istiyorsak her şeyden önce kendimizi tanımak mecburiyetindeyiz. İçinde yaşadığımız dünyaya baktığımızda muhteşem bir tasarım ve muazzam bir dengenin olduğunu görüyoruz. Sevgili gençler, birer tasarımcı olarak size düşen görev bu dengeyi bozmadan çevreyi tasarlamak, dışımızı inşa ederken bir taraftan kendimizi inşa etmenin şuuru içinde olmalıyız “dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak ise, mezunlara mesleki hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından okul birincisi Sara Ercan, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra, mezun öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından tören son buldu.
21 Haziran 2016 Salı