ETTO'ya Patent Hizmet Süreçlerinde Uluslararası Tescil

ETTO'ya Patent Hizmet Süreçlerinde Uluslararası Tescil

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi(ETTO) Fikri Haklar Birim Sorumlusu Serhat Dalkılıç ‘Avrupa Komisyonu IPR Helpdesk’ organizasyonu tarafından Türkiye’de "Avrupa Komisyonu IPR Helpdesk Elçisi" olarak yetkilendirildi.

Patent, faydalı model, endüstriyel tasarım gibi konularda 2014 yılından itibaren çeşitli hizmetlerin yanı sıra Erciyes Üniversitesi adına 15 patent başvurusunun yanında 100’den fazla Patent Taraması yapan Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi’nin sunduğu hizmetlerin kalitesini arttırmak, uluslararası işbirlikleri geliştirmek amacı ile IPR Helpdesk isimli  Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen organizasyona yaptığı  müracaat neticelendi. Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi Fikri Haklar Birim Sorumlusu Serhat Dalkılıç ‘Avrupa Komisyonu IPR Helpdesk’ organizasyonu tarafından Türkiye’de "Avrupa Komisyonu IPR Helpdesk Elçisi" olarak yetkilendirildi.

IPR Helpdesk INFEUROPE S.A., EURICE GmbH ve LUXEMBOURG INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY tarafından  ortaklaşa kurulan ve yürütülen, Avrupa’daki yerleşik firmaların yanı sıra Avrupa Birliği veya daha farklı yerlerden destek almış çok uluslu projelere fikri haklar konusunda eğitimler düzenleyen ve bu hizmetlerin tamamını ücretsiz sağlayan bir organizasyon olan ‘Avrupa Komisyonu IPR Helpdesk’in  tüm masrafları Avrupa Birliği’nce karşılanıyor.

Bu sevindirici gelişmenin başta üniversitemize olmak üzere tüm ülkeye hayırlı olmasını dileriz.

13 Ağustos 2015 Perşembe