×
×
HABERLER
Erciyes Üniversitesi, THE 2016 Asya Üniversiteleri Sıralamasında En İyi 200 Arasında
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Erciyes Üniversitesi, THE 2016 Asya Üniversiteleri Sıralamasında En İyi 200 Arasında
Erciyes Üniversitesi, Times Higher Education (THE) 2016 Asya Üniversiteleri Sıralamasında En İyi 200 Üniversitesi arasında yer aldı.

Dünyanın en prestijli üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Times Higher Education (THE), 2016 Asya Üniversiteleri Sıralaması Hong Kong’da düzenlenen “THE Asya Üniversiteleri Zirvesi 2016” etkinliğinde açıklandı.
THE Sıralama Sistemi Asya üniversitelerini, dünya üniversiteleri sıralamasında kullandığı Öğretim, Araştırma, Atıflar, Endüstri Geliri ve Uluslararası Görünürlük olmak üzere 5 ana başlıkta 13 göstergeye göre derecelendirmekte olup, toplam puan belirlenirken Öğretim, Araştırma ve Atıflar %30, Endüstri Geliri %2.5 ve Uluslararası Görünürlük %7.5 oranında ağırlığa sahip bulunmaktadır.

Türkiye’den aşağıdaki tabloda listelenen 11 üniversitenin en iyi 200 Asya Üniversitesi arasında yer aldığı sıralama sonuçlarına göre, ERÜ en iyi 191-200 üniversite aralığında sıralanarak önemli bir başarı göstermiş, Türkiye üniversiteleri arasında 10. sırada, devlet üniversiteleri arasında ise 7. sırada yer almıştır.
 
THE Asya Üniversiteleri 2016 sıralamasında en iyi 200 arasında yer alan Türkiye Üniversiteleri


 
THE Sıralama Sistemi tarafından 2013-2015 yılları arasında 3 kez yayımlanan Asya üniversitelerini sıralamasında Türkiye’den yalnızca 6 üniversite yer bulurken, bu yıl açıklanan sonuçlara göre ülkemizden 11 üniversite sıralamada yer almıştır.
 
Türkiye Üniversitelerinin TIMES Asya Sıralamaları



Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen THE Asya Üniversiteleri Zirvesi “Üniversiteler Yenilikçiliği ve Yaratıcılığı Nasıl Besler” teması ile toplanmış ve toplantıda 16 farklı ülkeden dünyanın en önde gelen 30 üniversitenin rektörleri tarafından konuşmalar yapılmıştır.
 
Aralarında THE Dünya Üniversiteleri Sıralamasında son beş yıldır birinci sırada yer alan California Institute of Technology’nin Başkanı Dr.Thomas F.Rosenbaum, Amerikan NSF (National Science Foundation) Başkanı Dr. France A. Cordova, Münih Teknik Üniversitesi Başkanı Wolfgang A. Hermann, Manchester Üniversitesi Başkanı Dame Nancy Rothwell ile Çin’in NNSF (National Natural Science Foundatin of China) Başkanı Wei Yang gibi birçok önemli kurumun yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen zirvede 21. yüzyılda üniversiteler, araştırma fonlarının araştırma ve girişimciliği destekleyecek şekilde kullanılması, üniversitelerde yenilikçi ve yaratıcı ekosistemin oluşturulması ve yeni nesil üniversiteler konularında konuşmalar yapılmış, paneller düzenlenmiş ve muhtelif üniversitelerin uygulama örnekleri sunulmuştur.
 
THE Sıralama sistemi editörü Phil Baty, zirveyi yükseköğretim alanında dünyanın en prestijli zirvesi olarak tanımlamış ve küresel yükseköğretim alanındaki 20 yıllık çalışma deneyiminde daha önce bu kadar çok sayıda dünyanın en iyi üniversitelerinin rektörlerinin bir araya geldiğini görmediğini ifade etmiştir.
 
Zirveye üniversitemizi temsilen BAP Koordinatörü Prof. Dr. Adem Kalınlı katılmış ve THE Sıralama Sistemi Editörü Phil Baty ve ekibi ile Erciyes Üniversitesinin sıralama sistemlerindeki durumu ve bu sistemlerde maksimum etkiyi yaratabilmek için izlenmesi gereken stratejiler konusunda değerlendirmelerde bulunmuştur. Ayrıca, Prof. Dr. Adem Kalınlı tarafından zirveye katılan üniversite temsilcileri ile ikili işbirlikleri konusunda görüşme ve değerlendirmelerde bulunulmuştur.
 
Bu önemli başarıya katkı sağlayan tüm mensuplarımıza teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.


Phil Baty, Times Higher Education World University Rankings editor said:

“We were delighted to see Erciyes University included in the THE Asia University Rankings for the first time this year, as we extended these rankings to include 200 institutions. This year’s rankings are good news for Turkey, with 11 of its institutions make the ranking. Several of the country’s universities attract large sums of money from industry, while research and development expenditure in the country went up by  18.8 per cent in 2014, surpassing 1 per cent of its total GDP (it is predicted R&D will account for 3 per cent of its GDP by 2023). So things are going in the right direction. However, it is impossible to ignore the way that East Asian universities are striding ahead, building on a foundation of political will and investment. Turkey’s universities will need to run fast just to stand still in this list in future years.”
 

21 Haziran 2016 Salı
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER