×
×
HABERLER
Gerçek Gıdada Gerçek Ekmek Konulu Konferans Düzenlendi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Gerçek Gıdada Gerçek Ekmek Konulu Konferans Düzenlendi
Erciyes Üniversitesi Helal Gıda ve Beslenme Kulübü tarafından ‘Gerçek Gıdada Gerçek Ekmek’ konulu konferans düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansın konuşmacısı Yüksek Kimyager Emine Şahin, “Ekmek bizim ülkemiz için büyük öneme sahip. Dünyadaki ekmek tüketiminde Türkiye 1. sırada yer almaktadır. Türkiye’de kişi başına 104 kilo ekmek tüketimi olduğunu görüyoruz. Ekmek un ve suyun bir araya gelmesinden oluşmaktadır. Un ise buğdaydan üretildiğine göre, ekmeğin kalitesi de buğdaya bağlıdır. Bunun için buğdayın temiz bir toprakta, taze hava ve temiz su kaynaklarıyla yetiştirilmiş olması gerekmektedir. Bugün insanların gerçek gıdayı ve gerçek ekmeği ayırt etmesi gerekmektedir” diye konuştu.

02 Aralık 2016 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER