Gökçen Çatlı Özen, ERÜ’de Konferans Verdi

Gökçen Çatlı Özen, ERÜ’de Konferans Verdi
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Yerli Düşünce Derneği tarafından “Toplumsal Tabakalaşma” adlı konferans düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Konferansın konuşmacısı İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Sosyolog Yrd. Doç. Dr. Gökçen Çatlı Özen, toplumsal tabakalaşmanın eşitsizlik olduğunu söyledi.

Yrd. Doç Dr. Çatlı, “Tabakalaşma dediğimiz unsur aslında bütün insanlık için geçerli olan bir şeydir. Çünkü veba hastalığı gibi doğumla birlikte başlıyor ve ölüme kadar devam ediyor. Öyle ki doğduğumuzda ağlıyorken çevremizde ki insanların gülümsemesi, mutluluktan sevinç gözyaşları dökmesi bile bir tezatlıktır. Tabakalaşmayla ve ötekileşmeyle birlikte duygusal manada dünyaya gözlerimizi açıyoruz. Tabakalaşma eşitsizlik demektir ve bir grup üzerinde egemenlik kurmaktır, ama iyiliğin, adaletin ve eşitliğin olduğu yerde tabakalaşma unsuru olabildiğince adil şekilde daim olmaya çalışır. Günümüzde çağdaş toplumların çok daha fazla tabakalaşmaya maruz bıraktıklarını görüyoruz. Tabakalaşma unsuru bir grubun başka bir grubu itmesi, hor görmesi ve adaletten yoksun bırakması manasına geliyor. Dünyada tabakalaşmayan toplum maalesef yoktur. Her toplum kendi içinde bir toplumu tabakalaştırmaktadır. Bunun içindir ki yeni ideoloji ve politikalar peşinde koşmak durumundayız ki insanlık çok daha mutlu olsun” diye konuştu.

26 Nisan 2016 Salı